Una de cada tres europees entre els 18 i els 74 anys ha sofert violència física o sexual
L’estudi realitzat sobre violència contra les dones per l’Agència Oficial de Drets Fonamentals de la Unió Europea (FRA) resulta devastador. Segons la publicació, una de cada tres europees entre els 18 i els 74 anys ha sofert violència física o sexual, una de cada deu ha estat agredida sexualment, una de cada vint ha estat violada alguna vegada en la seva vida i una de cada cinc ha patit aquesta xacra a les mans de la seva parella o exparella.
Els investigadors que van entrevistar a 42.000 dones en 28 països de la Unió Europea, van alertar sobre l’abús que sofreixen les europees tant en espais públics com en privats, i s’enfoca no solament en la violència domestica, sinó en un fenomen que ocorre diariament a tot arreu en el context laboral, segons el qual el 45% d’elles manifesten haver estat objecte d’agressions sexuals de tot tipus per part dels seus caps, companys o clients.
L’informe, que examina l’impacte que té la violència de gènere en les dones, considera que aquestes tenen por a denunciar no solament per les agressions, sinó aprenssió a sofrir-les, per temor al rebuig social o en moltes ocasions per tabú, ja que moltes no admeten o no volen admetre que han estat agredides.
Assenyala també enormes diferències d’estratègies legals entre els estats membres de la UE, no hi ha polítiques comunes sobre violència de gènere, no se’ls garanteixen els mateixos drets, demostren que el major nombre de dones que van reconèixer haver estat víctimes de violència física o sexual són de països com Dinamarca amb el 52%, segueix el 47% a Finlàndia, 46% a Suècia, 45% a Holanda, França i Regne Unit amb el 44%. Entre els països amb menor incidència hi ha l’Estat espanyol amb un 22%, Polònia 19%, Àustria 20%, Croàcia 21% i Xipre 22%.
La FRA proporciona a les institucions i a les autoritats competents de la Comunitat i dels Estats membres ajuda i assessorament en matèria de Drets Fonamentals, els informes es basen en dades objectives fiables i comparables realitzats mitjançant mètodes rigorosos de recerca, recollits i analitzats per experts en ciències jurídiques i socials