Monday 24 June 2024

Monday 24 June 2024

Brasil: Nenas prostitutes del mundial / La Independent / Noticies genere

 
 
 
 
 
Brasil no només construeix estadis i hotels per al Mundial. Milers de prostitutes de 14 anys o menys s’allisten per al boom del turisme sexual
 

    
Un jutjat va resoldre el 2012 que tenir relacions sexuals amb nenes de 12 anys no era necessàriament una violació, ja que algunes d’elles treballen com a prostitutes. Organitzacion defensores dels drets humans, com Amnistia Internacional, van qualificar la resolució com una “llum verda per als violadors”.
 
250 mil nenes menors de 14 anys treballen com a prostitutes al Brasil, el pais ofereix 378 Llocs turístics on s’ofereix la prostitució com un atractiu de vacances. El 25 % dels clients de les prostitutes són estrangers. Els pares que venen a les seves filles reben com a pagament 10.000 dolars.
  
 
“Sóc feliç sent prostituta “
 
Es el títol de la campanya que el Govern brasiler va llançar al juny per defensar la legalitat d’aquesta práctica. I la va haver de retirar davant les fortes crítiques que va rebre. El país es prepara per a la Copa Mundial de la FIFA aquet any, esdeveniment que, segons els experts, augmentarà la demanda de treballadores sexuals, moltes d’elles menors d’edat.
 
 
Sense mesura
 
La pràctica de la prostitució a partir dels 14 anys és legal al Brasil, i els prostíbuls estan prohibits, però l’Estat no regula cap de les dues activitats. Per aquest any s‘espera l’arribada de 600 mil estrangers que gastaran a prop de 25 mil milions de reales (gairebé 11 mil milions de dòlars) durant el Mundial, al mateix temps el Govern gastarà 33 mil milions de reales (14.000.000.000 de dòlars) en estadis, transport i infraestructura, però només invertirà 8 milions de reals (3,5 milions de dòlars) en projectes per combatre la prostitució infantil. 
 
*Aquesta és una petita mostra dels beneficis que reporta la prostitució: Xina: 73 mil miions;  Espanya: 26.5 milions; Japon: 24 mil milions; Alemania:18 mil milions; EU: 14.6 milions; Corea del Sud:12.000 milions, India: 8.400 milions, Tailandia: 6.400 milions, Filipinas: 6.000 milions, Suïssa:4.400 milions.

 

 
 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Programes dels dos màsters de Duoda. UB.

Programes dels dos màsters de Duoda, Centre de Recerca en Estudis de les dones de la...

Eulàlia Lledó per Maria Roig

‘Amors’ que segresten

OPINIÓ A final de març els mitjans de comunicació van parlar d’un fet que...

tere moll

Un any després

OPINIÓ Avui primer de febrer, totes recordem la multitudinària cita de l’any passat a...