Thursday 18 July 2024

Thursday 18 July 2024

Compartir

Bolívia: Trobada de comunicadores per tractar “Violència política i electoral contra dones i joves indígenes”

Notícia publicada per Erbol digital el 24.04.12 

Amb l’objectiu d’enfortir les capacitats de comunicadores i periodistes indígenes, i de les comissions electorals, en la cobertura de la violència política i electoral contra dones i joves indígenes com a votants, candidates i electes, el 24 i 25 d’abril a Santa Cruz s’efectuaran la “II Reunión de la Red Regional de América Latina y el Caribe de Comunicadoras y Comunicadores Electorales Indígenas”, que tractarà sobre la temàtica Violència Política i Electoral contra Dones i Joves Indígenes.

L’esdeveniment comptarà amb la presència d’importants ponents, de responsables de comunicació i de matèria indígena d’organismes de gestió electoral de la regió, de comunicadores indígenes de reconegut prestigi de diversos països, incloent delegades d’organitzacions regionals indígenes, de representants d’agències nacionals, regionals i internacionals de comunicació, i d’associacions de dones autoritats locals.

En l’esdeveniment es presentaran estudis existents a nivell regional sobre violència política contra les dones amb un enfocament intercultural i s’analitzarà a partir de testimonis personals la problemàtica de la judicialització de la resistència i de la criminalització de lideresas indígenes.

La violència política cap a dones i joves indígenes té diverses formes de manifestar-se, i troba el seu fonament en les relacions de poder desiguals (entre dones i homes i interètniques), així com en l’estructura patriarcal dels espais públics i polítics, segons l’informe oficial d’ONU Dones.

Establir xarxes d’intercanvi i desenvolupar les capacitats de dones i joves indígenes comunicadors i comunicadores és fonamental per aprofundir la democràcia. L’eliminació de la violència política i electoral, i l’augment de la participació en processos de presa de decisió de dones i joves indígenes, és un important repte per a un major diàleg social intercultural, i l’augment de la seva influència en les decisions que afecten les seves pròpies vides, i al desenvolupament de les seves comunitats, pobles indígenes i Estats.

La trobada es desenvolupa en el marc del Programa Global de Apoyo al Ciclo Electoral – GPECS, con el apoyo del Programa de las Naciones Unidas para el Desarrollo (PNUD), de ONU Mujeres Región Andina, de la Cooperación Alemana para el Desarrollo (GIZ) y de la Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID). A la regió, el programa es focalitza íntegrament a desenvolupar iniciatives per impulsar la participació política i electoral dels pobles indígenes, en particular de les dones i els joves.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Les claus del lideratge intuïtiu en el fòrum “Tiempo de Mujeres” per l’experta Lorena Rienzi

“El lideratge intuïtiu és una poderosa eina per ajudar als i a les líders...

images

Manifest de la Marxa Mundial de Dones: Defensa del dret d’autodeterminació dels pobles

Solidaritat amb les dones i els homes de CatalunyaLes dones i homes catalans porten anys...

Sara Cuentas Ramirez

Una mirada descolonial a les esterilitzacions forçades

OPINIÓ Parlar d’esterilitzacions forçades al Perú, és evidenciar la injustícia sistemàtica i la vulneració permanent...