Thursday 13 June 2024

Thursday 13 June 2024

Compartir

Barcelona: Placa commemorativa per a La Sal, edició de les dones al Raval / La Independent / Notícies gènere

Aquest dijous 10 de gener s’ha realitzat, al carrer Riereta, 8, un acte emotiu de descobriment d’una placa en memòria de la Sal, bar-biblioteca feminista i edicions de les dones, al qual s’hi han donat cita diverses representants de grups feministes i també la Regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pèrez; la Regidora de Districte de Ciutat Vella, Gala Pin, i el Comissionat per a la Memòria Històrica, Ricard Vinyes.

 

Carme Casas, Mari Chordà, Laura Pèrez, Ricard Vinyes i Gala Pin.

“Som una editorial feminista: La Sal edicions de les dones. Publicarem llibres escrits per dones, que siguin l’expressió de les dones. En aquest sentit: volem recuperar escrits d’autores ja conegudes per altres publicacions, però oblidades en la seva creació literària més íntima”, deia la presentació de La Sal quan va ser creada el 1978, al Raval de Barcelona.

També, prometien, treure a la llum els escrits de dones que no tenien possibilitats de ser conegudes i llegides, fossin aquestes creacions novel·les, assajos, actualitat, testimonis, contes, poesia i llibres gràfics.

El projecte, que va concloure el 1990 va ser fundat per Mari Chordà, Mariló Fernández, Isabel Martínez i Isabel Monteagudo, segons la Wikipedia que afegeix que més tard es van agregar a la iniciativa Maria Bauçà, Mireia Bofill, María José Quevedo, Carme Cases, Montserrat Abelló, Mercè Fernández, Isabel Segura, Goya Vivas i Eugènia Curto, entre d’altres. Algunes d’elles hi han estat durant la inauguració de la placa commemorativa.

 

La Sal 2

 

 

 

La Sal 4

Algunes de les persones assistents a l’acte, entre elles representants de la XIDPICCAT, Montserrat Minobis i Pilar Remirez

 

 

La Sal 1

El moment del descobriment de la placa commemorativa a càrrec de Carme Casas, Mary Chordà, Laura Pèrez i Gala Pin.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Brasil: Mor Esmeralda Fernandes, la líderesa comunitària i popular comunicadora de la radio comunitaria Verona FM

L’equip de Verona FM, una de les més antigues estacions de ràdio comunitàries de Teresina,...

República Dominicana: Rostres de dona desafien la realitat després del pas d’Irma / La Independent / Notícies gènere

Les principals imatges que han omplert les primeres pàgines dels mitjans nacionals de Santo Domingo,...

36 dones assassinades per violència masclista a l’Estat espanyol

Trenta-sis dones assassinades per terrorisme masclista enguany a l‘Estat espanyol. Més de mil dues-centes quaranta-cinc...