Friday 19 July 2024

Friday 19 July 2024

Compartir

Barcelona: Exposició d’artistes que han heretat a Picasso / La Independent / Notícies gènere

El Museu Picasso de Barcelona encara té la mostra anomenada “En el nom del pare”, una exposició comissariada per Rosa Martínez que s’inscriu en una línia d’investigació al voltant de la relació de diverses artistes actuals amb l’obra i la figura de Pablo Picasso.

 

“Els ulls de Picasso” de Laura Carbonell.

 

“L’exposició sorgeix de la necessitat d’explorar críticament el llegat artístic i existencial de Picasso per crear una xarxa d’interrelacions que permeti obrir nous camins, com ell mateix desitjava. Aquesta mostra reuneix una sèrie d’artistes per als que resulta ineludible analitzar la complexitat de l’herència estètica i ideològica de Picasso. Picasso és una figura paterna a la qual estimar, amb la qual conviure o a la qual combatre críticament. La seva posició política, la seva infatigable ànsia de descobrir nous llenguatges estètics, la seva voluntat de connectar amb la mitologia clàssica i amb el llegat cultural mediterrani, la seva relació amb les dones com a models i com a objectes de desig, el seu interès per la poesia i per rituals ancestrals com el toreig i fins i tot els efectes de la seva fama i l’explotació turística i comercial del seu nom són analitzats en aquesta exposició per a crear una condensació crítica i celebratòria”, assenyala la comissària.

Les artistes dones són Aurora Carbonell, Cristina Lucas, Eulàlia Valldosera, Pilar Albarracín i Tania Berta Judith, i els homes Daniel G. Andújar, Elo Vega i Rogelio López Cuenca, Miquel Barceló, Santiago Serra i Família Morente. L’exposició continua fins al 24 de setembre.

 

Los otros invisbles de Eulalia Valldosera

Performance de Eulàlia Valldosera amb la pintura de l’última dona de Picasso, Jacqueline Roque.

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: La (Cenicienta) que vull ser. Dona i Canço

...

Catalunya: L’educació genera hàbits saludables / La Independent / Notícies Génere

Segons l’Enquesta, els principals trastorns crònics de salut que pateixen les dones i els homes,...

Antoni Garcia: “El feminisme està més present que mai en l’agenda política”

Antoni Garcia Acero. ESPECIAL POLÍTIQUES DE GÈNERE Diputat d’lgualtat i Ciutadania de la Diputació...