El diumenge 18 de desembre, a la tarda, al Margarita Blue* hi haurà la presentació del nou treball de Leire Saitua i Miguel Comas. Es tracta de l’estrena a Barcelona del seu quart disc: “Zuhaitz eta Zubi” (arbre i pont).
“Més enllà de l’entreteniment i el farcit, la música té el poder de curar” o bé “Qui canta … el seu mal espanta” són màximes d’aquesta dona música i comunicadora amb qui La Independent vol celebrar els seus 7 milions de visites i la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere a Catalunya (XIDPIC.CAT) els seus 11 anys de treball.
Leire Saitua explica a La Independent que a indústria de l’entreteniment i el màrqueting saben que la música fa que aflorin les emocions, i puguem ser conscients d’elles. Que és el cos físic, emocional i mental qui a través de la música ena aporta coneixement, desig i acció. “Sense emoció no hi ha motivació, no hi ha compromís, no hi ha acció”, diu Saitua.
Per a ella (que també es mestra de ioga) és molt important relaxar-nos i escoltar: “sentir que l’emoció aflora, respirar profund i deixar-la anar”. Així és i així vol ser el seu so, el seu cant, allunyat de “tanta música a tot arreu que ens abotarga la nostra sensibilitat, per saturació”.
Recull Saitua, la força de les dones de la seva contrada d’Euskadi, la transmisió matrilineal del seu caserio d’Ibarrangelu, de les seves ancestres. D’ ella, que se sent indígena.
El disc -basat en temes i textos de Jean Marie Ecay, Iñaki Salvador, Earth Beat Movement, Sir Edward, Sant Pau 44, Maialen Lujanbio, Edorta Jimenez / Omar Nabarro, Jurgi Sant Pere, Hasier Rekondo, Mikel Antza, Maixol Iparragirre, Xabier Lete, Globo rojo i temes propis – compta amb la col·laboració de Mikel Caballero i Jose Blanco.
Concert i disc proposen una experiència subtil que alleugereix l’ànima.
* Margarita Blue diumenge 18 de desembre de 2016 a les 18h
Josep Anselm Clavè 6. Barcelona ( barri Gòtic)
Hi haurà les lletres traduides al català.