Wednesday 19 June 2024

Wednesday 19 June 2024

Compartir

Barcelona – Bolivia: “Descolonització i Despatriarcalització” / La Independent / Notícies Gènere

 

A la Fede.cat, tindrà lloc el dia 7 de Maig la presentació de l’última publicació de la col·lecció Feminista Sempre. Aquest número porta per títol “Descolonització i Despatriarcalització de i des dels Feminismes d’Abya Yala”, escrit per Maria Galindo i Ochi Curiel.

 

 

L’acte comptarà amb l’assistència d’una de les autores, Maria Galindo, realitzadora audiovisual, activista i creadora de Mujeres Creando, moviment feminista anarquista de dones bolivianes amb mes de 20 anys de trajectòria.


La col·lecció Feminista Sempre, va néixer amb l’objectiu de recollir les diversitat dels feminismes, fer divulgació i establir diàleg amb ONG de cooperació internacionals sobre aquests temes.

Segons les autores: “En aquesta publicació, hem triat els temes de la descolonització i la despatriarcalització, ja que formen part del nucli de reflexions i debats dels feminismes no hegemònics a ambdues ribes de l’Atlàntic”.  Plantegen una crítica profunda al rol que molts estats, organismes internacionals i ONGs de cooperació al desenvolupament han tingut amb els anomenats països del Sud.

Maria Galindo i Ochy Curiel afirmen:“aquests actors s’han dedicat a captar i instrumentalitzar els sabers i pràctiques feministes per emmascarar-les en categories de gènere que es dediquen a despolititzar i tecnificar la perspectiva feminista, tot desplaçant les pròpies dones com a subjecte polític del feminisme”.

En l’acte s’obsequiarà a les assistents amb un exemplar d’aquest darrer número ..

*Entrevista a Maria Galindo 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

21ª Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona: Dijous 11 d’abril: El domini dels sentits

Un film al voltant del desig femení Dijous 11 d’abril, Anna Petrus presenta El...

A Better Man (Un home millor)

Un original documental sobre violència masclista, presentat el 15 de novembre a New York...

Sobre el tractament de les dones als mitjans

(Article publicat a Comunicació Dones excepcionals al bloc d’ESCACC) Amb molta freqüència ens preguntem...