Thursday 25 April 2024

Thursday 25 April 2024

Autoplaer femení: un recorregut eròtic per tot el teu cos

 

Abans d’iniciar aquest article, m’agradaria explicar perquè prefereixo utilitzar les paraules autoplaer o autoerotisme en lloc de masturbació i més quan es fa referència a la sexualitat femenina. 

 

La definició més general de la paraula masturbació és “l’estimulació dels òrgans sexuals amb la mà o per un altre mitjà per a proporcionar gaudi sexual” i la seva etimologia, encara que és incerta, es creu que ve d’una paraula composta per arrels llatines: “mas”, “home”, i turbatio, “(per) torbació”, “intranquil·litat”, “confusió” o “excitació”, on masturbació significaria excitació masculina. Encara que també es considera que “mas” podria provenir de manus, “mà”, és a dir “excitar amb la mà”.

En tot cas, la paraula masturbació es queda sempre curta i delimita molt el plaer sexual. D’una banda, es estringeixen les sensacions només als òrgans sexuals -encara que en definicions més àmplies s’inclouen altres zones erògenes- i per l’altra, exclou les dones de la vivència eròtica i sensual. És a dir, la paraula masturbació és el reflex de com socialment s’ha permès el plaer sexual: per a homes i només a través de l’estímul dels òrgans sexuals.

Tot i que, afortunadament, la situació està canviant i les noves generacions estan explorant més el seu autoerotisme de formes diferents, les conseqüències de limitar el plaer eròtic, d’acord amb la premissa anterior, no només afecta les dones sinó també als homes.

Ells aprenen, a molt curta edat, que el plaer s’obté només i exclusivament a través de manipular els seus òrgans sexuals, els quals tenen (mai millor dit) a l’abast de la mà. A més, i per si fos poc, el factor temps juga en contra perquè els estimulen de manera ràpida amb l’objectiu d’arribar a l’orgasme.

Aquesta forma d’experimentar la sexualitat pot desencadenar en situacions, per exemple, d’ejaculació precoç perquè es centre en l’estimulació directa del penis i com més ràpid s’arribi a l’orgasme, millor. Totes les sensacions agradables que ofereix la totalitat del cos no són apreciades i podrien, per dir-ho d’alguna manera, “anquilosar” i no arribar a apreciar el gratificant que són altres zones del cos.

Ara bé, en el cas de les dones, l’autoplaer s’ha viscut d’una altra manera perquè, en el món sexista que vivim, es busca diferenciar més que unir: no fa tant temps, tocar els òrgans sexuals pèlvics, la zona de la vulva, es considerava una activitat prohibida, el clítoris ha estat el gran desconegut durant molts anys i amb això també el fabulós plaer que ofereix a l’estimular-lo.

No obstant això, i com una cosa positiva, l’autoplaer sensual d’acariciar i erotitzar tot el cos ha estat més permès en les dones, encara que d’una manera més subtil: ens raspallem el cabell, untem cremes al nostre cos i l’acariciem per escampar-les, ens agraden els massatges, les espelmes aromàtiques, les dutxes d’aigua calenta. I així, sense adonar-nos, sense buscar el plaer eròtic de forma explícita, hem desenvolupat la capacitat de no focalitzar només a la vulva i la vagina. Les dones tenim més desenvolupada la possibilitat d’erotitzar tot el cos.

 

masturbación1

 

Per un plaer ampli, no reduccionista de la sexualitat.

El plaer eròtic es troba en cadascún dels porus de la pell, en totes les zones del cos que van des del cap fins a la punta del dit gros del peu. Tot, tot el nostre cos percep i vibra de plaer simplement perquè està viu. Només cal descobrir les sensacions que ens brinda, algunes amb més intensitat que altres i cada persona l’experimentarà de manera diferent.

A més, també es poden estimular els nostres sentits: l’olfacte, la vista, l’oïda, el gust i per descomptat el tacte, a través de la música, les aromes, els sabors, entre altres coses, per afavorir la percepció d’estímuls plaents.

En el cas de l’autoplaer femení, es poden realitzar tres accions concretes, encara que les possibilitats poden ser infinites: la primera és continuar amb l’autoplaer a tot el cos i avançar en els estímuls de manera que no només siguin subtils sinó intencionats, dit d’una altra manera, preparar sessions on la finalitat sigui la recerca del plaer sexual que poden ser amb o sense orgasme. Per exemple: automassatges amb olis aromàtics, banys amb aigua calenta i gels, alhora que s’escolta música i es gaudeix d’alguna beguda. Idees n’hi ha moltes, l’important és dedicar temps per autoexploracions i conèixer de primera mà el que més ens agrada i gaudir-lo, això sí a tot el cos.


La segona és explorar particularment la vulva i la vagina: acariciar i pressionar els llavis majors a diferents ritmes per tenir altres sensacions. Explorar la vagina, sigui amb els dits o sigui amb objectes, com vibradors, distingint les textures i les zones que brinden més plaer. Prestar una major atenció al clítoris, l’òrgan sexual minúscul que brinda molt plaer, perquè té un gran nombre de terminacions nervioses. La consigna seria gaudir sense pressa per expandir l’energia sexual per tot el cos.


La tercera, revitalitzar l’òrgan sexual més important: el cervell. Com hem escrit anteriorment, la sexualitat està plena de tabús i fal·làcies al voltant d’ella, que la limiten. Així és que és important revitalitzar al cervell amb pensaments erotizants, això és aparcar els prejudicis i crear nous pensaments que siguin creatius i sensuals. Si aquests són positius els resultats també hi seran.


A gaudir!.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Les dones al mercat de treball de Catalunya en el 3er trimestre 2013

  Segons dades de la Enquesta de Població Activa (EPA) del tercer trimestre del 2013,...

La migració familiar no es debat, no es comptabilitza, però es controla

L’Àrea de Migració de l’Institut de la Infància i Món Urbà (CIIMU) i el Grup...

Sabers i pràctiques feministes rescatades i visibilitzades

Els sabers i les pràctiques feministes estudiades des de diferents sectors dels  moviments i organitzacions...