Wednesday 19 June 2024

Wednesday 19 June 2024

Compartir

Associació de Dones La Frontissa: Solidaritat amb la senyora Chacón

Carta a La Independent de l’Associació de Dones La Frontissa en Solidaritat amb la senyora Chacón.


L’Associació de Dones La Frontissa, no està adherida ni milita en cap partit polític, però això no ens allunya de l’acció política a tots els nivells ni de qualsevol dels altres temes que avui preocupen a totes i tots: economia, temes socials i laborals, l’estat de l’educació i la sanitat i tot el que afecta a les persones, sense que ens importi edat, procedència, sexe o opció sexual.

Per tot això estem indignades per la retirada de la senyora Carme Chacón del procés de primàries del PSOE. Una vegada més s’ha sacrificat les dones a conveniència de “los Barones del PSOE”, i quin títol més repulsiu aquest de “Barones”, que fa palès, en una desafortunada síntesi ,el masclisme més ferotge, ranci i retrògrad. 

Vergonya els hauria de donar anomenar-se així, després d’haver parlat de la paritat en el seu projecte polític, paritat que s’abandona ràpidament quan una dona els ha fet una mica d’ombra, en aquest moments se l’han tret de sobre sense contemplacions ni recança. 

Aquesta senyora, la primera dona ministra de defensa, va complir amb el seu càrrec fins al final del seu embaràs, va renunciar a la baixa maternal i no va agafar cap excedència per aquesta causa. Fets tots aquests que ja indiquen el preu que s’ha de pagar, doncs a Noruega, dos ministres es van agafar recentment la baixa paternal amb el beneplàcit de la llei i la ciutadania. 

Després de tot això, la seva trajectòria com a política, ministra, mare i persona es deixa de banda i es menysprea i , en benefici de què i de qui?, d’homes, “Barones”, que un altre cop han incomplert les seves promeses d’igualtat, equitat i justícia. 

Si no es deixa avançar les dones, la societat no avançarà plenament i és de ignorants, no voler reconèixer aquesta realitat. 

Estem ben tipes que ens diguin que la igualtat de drets ja està aconseguida, mentre és ben palpable que les dones continuem apartades dels càrrecs de major responsabilitat i que les nostres existències estan sempre en mans dels mateixos, que no ens entenen, no ens coneixen, no ens valoren i continuen considerant-nos mà d’obra barata , precària i desestimable dins i fora de la llar. 

Quan es reuniran les senyores per decidir els destins del mon?. 

No ens agrada el que han fet amb la Senyora Chacón, els “Barones” no ens agraden, ni les seves actituds ni el seu poder, són una rèmora, una llosa que no deixa respirar al nostre país, i totes les dones hem de prendre bona nota de les promeses electorals vinguin don vinguin, quan parlin de igualtat o paritat, perquè els corresponents “barons” desmuntaran la parada cada vegada que els vingui de gust per mantenir els seus privilegis. 

I encara ens diuen que la igualtat ja està aconseguida, que el feminisme està passat de moda i no té raó de ser. 

Doncs nosaltres diem: som feministes perquè cal, pe què és necessari i per què queda mol camí per recórrer. 

De passada fem un avís a navegants, les dones tenim el dret a votar i per aquesta mateixa raó podem abstenir-nos, o canviar al vot allà on convingui, apa comptin dones i comptin vots!.


frontisa

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Visca els nuvis i les núvies!

Des de Nova Zelanda, amb amor: llum verda al matrimoni homosexual Elisa i Marcela, primer...

Micromasclismes quotidians. Taller de lectura amb visió de gènere

De Carmen Martín Gaite i Clarice Lispector a les autores d’avui: un diagnòstic de la...

merce-otero-perfil

Del Japó a Pedralbes amb bona lletra

OPINIÓ Em sembla que en una altra ocasió ja us vaig recomanar la visita al...