Thursday 18 July 2024

Thursday 18 July 2024

Compartir

Arrenca a Madrid la tercera edició del Festival Internacional de Cinema fet per dones

Per Redacció AmecoPress

A partir del 4 de novembre, el festival ha programat 12 seccions paral·leles de ficció i documental creades per directores guardonades en certàmens de tot el món, amb estrenes i noves seus a les quals acudir.

En aquesta tercera edició, el Festival Internacional de Cinema fet per Dones compta amb 15 noves seus físiques per assistir a les seves seccions paral·leles, en les quals s’han programat nombroses estrenes tant espanyols com de caràcter internacionals. Aquestes jornades tindran lloc a diferents punts de Madrid des del dimecres 4 fins al diumenge 15 de novembre. No obstant això, a causa de l’actual situació pandèmica, el festival posa a disposició del públic una plataforma per a acudir de forma Online: www.filmin.es.

Cinema Hispanoparlant

El cinema espanyol tindrà aquesta vegada un especial protagonisme amb una selecció de 16 pel·lícules recents que competiran pel Premi a la Millor Pel·lícula Espanyola decidit per l’associació Globus d’Or i patrocinat per RC Services, que consisteix en 3.000 euros en descomptes de lloguer d’equips cinematogràfics.

La secció “Panorama d’autores espanyoles” reunirà a la Sala Berlanga de la Fundació SGAE a algunes de les directores que presentaran les seves pel·lícules a el públic, entre la qual veurem ‘Descobrint José Padilla’, amb la presència de Marta Figueras i Susana Guardiola; ‘Rol & Rol’, presentada per Chus Gutiérrez, ‘Sanmao la núvia de l’desert’, presentada per Marta Arribas i Ana Pérez, i ‘Cartes Mullades‘, guanyadora de el Premi a Millor Documental al passat Festival de Màlaga, que presentarà Paula Palacios . A més es podran gaudir altres títols com ‘L’asfíxia’, ‘La filla d’un lladre’, ‘Ulls negres’, ‘Arima’, ‘Encallats’, ‘Andrómedas‘ i ‘Violeta no agafa l’ascensor’ entre d’altres.

Madrid cine

Un altre any més Casa d’Amèrica participa al festival presentant el cicle titulat “Inèdites des de Bolívia i Costa Rica” amb dos llargmetratges de directores llatinoamericanes: Yvette Pau-Soldà que visitarà el festival per presentar ‘La tonada de vent’ i Sofia Quirós Úbeda, amb ‘Cendra negra’. Per la seva banda, Casa Àrab projectarà a les seves seus de Madrid i Còrdova ‘For Sama’, el documental nominat a l’Oscar el 2019, de Waad a el-Kateab i Edward Watts; ‘Papicha, somnis de llibertat’, el primer llargmetratge de Mounia Meddour; la comèdia ‘Un divan a Tunísia’, de Manele Labidi Labbé, premiada al Festival de Venècia; ‘Adam‘, seleccionada al Festival de Cannes; i les multipremiadas internacionalment ‘El somni de Noura’ i ‘La candidata perfecta’.

Cinema en altres llengües

Les espectadores i espectadors del Festival podran realitzar a més un interessant recorregut pel cinema europeu dirigit per dones amb una àmplia selecció de pel·lícules alemanyes, sueques i franceses. Per primera vegada, el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza participa al Festival amb la secció Creadores destacades, que enguany es dedica a la pionera de l’art abstracte Hilda af Klint amb la pel·lícula ‘Beyond the Visible’, de l’alemanya Halina Dyrschka.

El Goethe-Institut presentarà a la seva seu de Madrid tres pel·lícules de la retrospectiva “Self-Determined. Perspective of Women Filmmakers” al Berlinale International Film Festival de 2019 que inclou els clàssics: ‘El gat té nou cues’, ‘The Bycicle’ i ‘Who’ s Afraid of the bogeyman ‘. Gràcies a la col·laboració de l’Ambaixada de Suècia, Cineteca Madrid acollirà les estrenes a Madrid de la distòpica ‘Aniara’, dirigida per Pella Kagerman i de ‘Lucky One’, de Mia Engberg, a més de la projecció de l’clàssic ‘Loving Couples’, de la llegendària Mai Zetterling i el drama social ‘Beyond Dreams’, de Rojda Sekersöz.

A l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques tindrà lloc la secció “Focus Polònia” en què s’estrenaran tres llargmetratges de reconegudes directores poloneses a l’Acadèmia de Cinema, amb títols com ‘Scars’, d’Agnieszka Zwiefka, seleccionada al One World Festival; ‘Nothing is Lost’, de Kalina Alabrudzinska, premiada per la seva direcció i guanyadora de el Premi de Jurat Jove al Festival “Debut Films” i ‘The Iron Bridge’, de la directora Monika Jordan-Modzianowska.

Molts altres estrenes tindran lloc entre el 4 i el 15 de novembre com a ‘Persépolis’ a la Sala Ics o ‘L’Audició’, de la francesa Alice Winocour, a La Morada de Malasaña. El lloc web habilitat pel festival per a acudir de forma Online i per a més informació és www.filmin.es.

Foto: Arxiu AmecoPress.

__

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Pronunciamiento del Observatorio Venezolano de los Derechos Humanos de las Mujeres: Misión Hijos de Venezuela: Violación de Derechos de las Adolescentes

Diciembre 2011 Resulta incomprensible que el gobierno nacional cree una “Misión Hijos de Venezuela” que,...

L’estiu als poblets

OPINIÓ Ara ets a l’Aragó; ara, a Catalunya. Tant li fa. No canvia res,...

La Articulación Regional Feminista premiará a la mujer más destacada en la región en la lucha por los derechos humanos.

Quito, 5 sep. (Corporación Humanas Ecuador).- La Articulación Regional Feminista por los Derechos Humanos...