Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament: “Accionem per la ciutadania global i la mobilitat humana com a dret!
21 de març, dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial
Fotografia www.enredate.org
La Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament integrada per diverses organitzacions de dones migrades que accionen a Catalunya, Espanya i Europa, des de diferents àmbits, i té com a finalitat promoure l’enfortiment de les capacitats col·lectives i organitzatives de les dones i desenvolupar accions d’incidència política per promocionar, protegir i defensar els drets humans de les persones migrades.
El dia 21 de març, dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial (declarat així per Nacions Unides), es realitzarà l’Acció Pública: Dones contra el Racisme, on les diverses organitzacions de dones migrades faran conèixer le seves principals anàlisis, reflexions, denúncies i propostes sobre aquest problema estructural que atempta contra la convivència, la democràcia i l’estat de dret en tots els països. Serà el dia 21 de març de 2013 a l’Espai Francesca Bonnemaison-Sala La Cuina.
Reflexions en les quals es basa aquesta acció pública
Per què el meu color de pell, la meva manera de vestir, la meva procedència, la meva forma de parlar et fanpensar que sóc menys persona que tu?
Per què consideres que no tinc els mateixos drets que tu a ser ciutadana i ciutadà d’aquest país i d’aquest món?Per què utilitzes el terme negre per referir-te a quelcom negatiu o brut?
Si pago impostos i contribueixo a l’economia d’aquest país per què com a governant restringeixes els meus
drets a desplaçar-me lliurement i a no atendre’m si estic malalta/ malalt?
Programa de la Jornada
Aquesta acció, en forma de jornada d’un dia, tractarà temes com d’actualitat com són el Racisme subtil, o Violència contra les dones i racisme. També hi haurà una xerrada específica sobre Dones d’Índia i Pakistan en acció contra el racisme. I comptarà amb Espais col·lectius per a la construcció d’una “Agenda Política per a l’eliminació del racisme i la xenofòbia”. Propostes i Accions futures.
Hi participaran: Fatou Secka, Presidenta de l’Associació EQUIS-MGF – Equip de Sensibilització de la Mutilació Genital Femenina; Sara Cuentas Ramírez, Coordinadora de l’Associació Diàspora Solidaria (integrant de la
Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament); Remei Sipi Mayo, Associació de Dones Guineanes E´Waiso Ipola (integrant i cofundadora de la Xarxa de Dones Migrades de Catalunya); Arlene Cruz, Associació Integració de Joves Llatinoamericans; Helga Flamtermesky, Grup de Dones Inmigrants de Sant Cugat; Bombo Ndir, Associació de Dones Immigrants Subsaharianes (ADIS); María Eugenia Blandón, Grup de Dones Inmigrants de Sant Cugat; Úrsula Santa Cruz– Associació Q’atary Perú; Dones d’Índia i Pakistan en acció contra el racisme; Dra. Huma Jamshed– Presidenta de l’Associació Cultural Educativa Social i Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP); Graciela Magán, Leticia Cruz y Silvia Fernández, Integrants de la Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament.
En el transcurs de l’acte hi haurà un Reconeixement especial a la Xarxa de Dones Migrades de Catalunya pel seu treball incansable per eradicar la discriminació i el racisme a Catalunya. També es farà una Lectura de les principals propostes reivindicatives.
A banda de les persones i organitzacions ja esmentades, hi col·laboren: Calala. Fondo de Mujeres i Diputació de Barcelona. I l’acció compta amb el suport d’Open Society Foundations.
Informes i inscripcions: xarxamgd@gmail.com