Friday 19 July 2024

Friday 19 July 2024

Compartir

Estat Espanyol: La cineasta afganesa Sahraa Karim convidada per CIMA i per l’Acadèmia de Cine

Per Redacció AmecoPress

Sahraa Karimi ha estat la primera dona a dirigir l’Agència Estatal de Cine Afganès i s’ha convertit en tot un referent per visibilitzar les dones de l’Afganistan a les seves pel·lícules

Fa uns mesos Sahraa Karimi era notícia per haver aconseguit fugir dels talibans i refugiar-se a Ucraïna. Enregistrant la fugida amb el mòbil, deixava un testimoni de l’horror i la desesperació viscuda per la població quan els fonamentalistes van prendre el control del país.

Convidada per l’Acadèmia de Cinema i per CIMA, el proper dimecres 12 de gener serà a Madrid, en una trobada que tindrà lloc a la mateixa Acadèmia. El tema principal que abordarà serà la situació que viuen les afganeses i més concretament les dones cineastes en un país dominat pels integristes islàmics.

A les 19:00 hores es projectarà la seva última pel·lícula ‘Hava, Maryam, Ayesha’ que s’estrenava a la Secció Orizzonti del Festival de Venècia i ha estat seleccionada a Millor Pel·lícula Internacional als 92 Premis de l’Acadèmia. Protagonitzada per Fereshta, Afshar, Arezoo Ariapoor i Hasiba Ebrahimi, explica la història de tres dones afganeses de diferent condició social amb una cosa en comú: totes tres estan embarassades.

Posteriorment, a les 20.30 hores se celebrarà un col·loqui amb la cineasta i amb Noor Ammar Lamary fundadora de la plataforma jurídica i revista feminista Women by Women. La moderadora serà la periodista Pepa Blanes. L’actriu Fereshta Afshar també ha estat convidada, però no ha aconseguit el visat per sortir de l’Afganistan. 

Foto: arxiu AmecoPress, cedida per CIMA

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona no és un premi!

Per Lorena Vaniezcot. SemMexico Circula, ple d’adhesions, un manifest contrari al nomenament de Claudia Pavlovich...

Madrid: La Periodista Soledad Gallego guanya el Premi de l’APM

APM- Soledad Gallego-Díaz ha guanyat El Premi Rodríguez Santamaría Edició 2011, que atorga l’Associació...

L’Arquebisbe de Tarragona i la condició femenina

Costa de creure que en el s. XXI  jerarques de l’Església catòlica reincideixin en la...