Tuesday 30 April 2024

Tuesday 30 April 2024

Compartir

Catalunya: aprovat el Pla Viure Millor, pioner a promoure polítiques del temps i de reforma horària / La Independent / Notícies gènere

Amb els objectius d’eficiència en el temps i productivitat, la distribució de tasques a través d’una conciliació corresponsable i la promoció dels hàbits saludables.

 

 

La portaveu del Govern, Meritxell Bundó, a la compareixença de premsa després del Consell de Govern del 20.10.2020

El Govern ha aprovat el Pla Viure Millor (Pla de Transició cap a la Reforma Horària) per assolir els compromisos recollits al Pacte per a la Reforma Horària signat el 17 de juliol de 2017 amb 110 institucions, esdevenint la institució pionera a promoure un pla transversal de polítiques del temps i de reforma horària.

Aquest pla té tres objectius estratègics: Viure amb uns models de gestió del temps més eficients que augmentin el rendiment acadèmic i la competitivitat empreserial millorant-ne la productivitat; Viure amb uns horaris més racionals i flexibles que facilitin la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, associativa i familiar i fer-la corresponsable entre dones i homes; I viure d’acord amb uns hàbits saludables que millorin el benestar i la qualitat de vida.

Entre les 88 mesures concretes organitzades en 11 subobjectius a destacar: horaris més flexibles a les escoles; racionalització del temps a les universitats de Catalunya;  foment de la corresponsabilitat entre dones i homes en el repartiments de tasques domèstiques i cura dels infants a través de campanyes i ajuts públics; campanyes per promoure hàbits saludables; estalvi d’energia i reduir les emissions de CO2; aplicar noves tecnologies o incorporar mesures per millorar l’organització del treball que aposten per la flexibilitat horària, entre elles el teletreball, tant per a l’administració pública com pel conjunt de les relacions laborals.

L’Oficina per a la Reforma Horària serà la coordinadora del Pla treballant conjuntament amb els diferents departaments de la Generalitat implicats. El Pla s’ha compartit amb les institucions i organitzacions que van signar el Pacte per a la Reforma Horària, que fou validat per la Comissió Interdepartamental per a la Reforma Horària el passat 21 de setembre. Serà vigent fins l’any que ve, quan s’avaluarà i s’actualitzarà.

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estat espanyol: Tren de la Llibertat / La Independent / Notícies Gènere

    El proper 1 de febrer entrarà a Madrid el Tren de la Llibertat....

Exige RIPVG justicia para mujeres periodistas víctimas de violencia en Chile

Pronunciamiento RIPVG   La Red Internacional de Periodistas con Visión de Género (RIPVG) expresa su...

Mur d’homenatge a les persones fusellades al Camp de la Bota, Barcelona

  La inauguració del mur-parapet recordatori, de Francesc Abad, al Fòrum de Barcelona va ser...