Sunday 30 June 2024

Sunday 30 June 2024

Compartir

Catalunya: Fins quan les dones hauran d’exigir drets expecifics per salvar la vida / La Independent / Notícies Gènere

Des de les associacions de dones, des de les xarxes socials, des de casa, les dones estan actives intentant que cap dona se senti sola, o se senti amenaçada. En aquests temps d’una tremenda gravetat on s’està prioritzant combatre la pandèmia del coronavirus, no es pot oblidar un altre perill, concretament per al col·lectiu femení.

  

 

   

 

Per a moltes dones hi ha una altra amenaça, que és la violència masclista, que amb el confinament, les posa en una situació de perill constant i imminent, ja que han de compartir l’espai de convivència amb el seu maltractador, hora a hora, i minut a minut. En aquesta  dramatica situació, no hi ha mascaretes per parar la mort, cosa que l’Estat i el Govern no han tingut prou en compte, no han calibrat el perill que suposa per a milers de dones durant el temps que duri la pandèmia i el confinament. 

Si no s’hi posen més mesures, possiblement s’hauran de lamentar víctimes que es podrien haver evitat amb una gestió feminista, i que s’ hauran d’ adjudicar a aquest sistema que no prioritza la vida dels éssers humans i del planeta davant els beneficis de l’econòmia.

Les dones no són la prioritat de cap partit polític o moviment social. Les dones ho estan canviant tot, pràcticament soles. Per això les feministes ara són més a les xarxes que mai, continuen el seu activisme des de les cases, els balcons i creant pensament per no sortir d’aquesta crisi sense arguments de canvi radicals, per  ser… Radicalment Feminista!!

Ca la Dona i la Xarxa Feminista han recollit informació que pot servir a les dones en aquests moments tan especials, amb la consigna:

Per un Confinament radicalment Feminista!

Manifest

ATENCIÓ JURÍDICA I INFORMACIONS 

VIOLÈNCIES

FEM XARXA 

ACTIVISME A XARXES SOCIALS 

 

 

 

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Laura Borràs i el seu “Elogi de la lectura: de Flaubert a Joyce, d’Èsquil a Maria Mercè Marçal”

“Encomanar el gust per la lectura”. Ni més ni menys és l’ objectiu de la...

València: Intersindical acull l’exposició “Dones en Arts” / La Independent / Notícies gènere

Intersindical acull durant el mes de març l’exposició col·lectiva “Dones en Arts”, que dins el...

Acte central de la Campanya Dones pel Sí

Dimarts 26 de setembre hi hagué l’acte central de la Campanya Dones pel sí al...