Tuesday 30 April 2024

Tuesday 30 April 2024

Compartir

Catalunya: La cultura ha de tenir perspectiva de Gènere / La Independent / Notícies Gènere

Nuria Balada, presidenta de l’Institut Català de les Dones, i l’escriptora MªAngels Cabré han acordat la posada en marxa del Projecte d’intervenció institucional als equipaments públics culturals, per què tinguin en compte a les dones.

 

Després de molts anys de promoure la cultura amb perspectiva de Gènere, per a Cabré, que desenvolupa aquesta tasca a través de l’Observatori Cultural de Gènere (OCG), “es molt important aquesta iniciativa de l’Institut Català de les Dones, per a prop de 50 equipaments culturals públics de Catalunya, participats per la Generalitat de Catalunya i escollits per la seva representativitat cultural i també tenint en compte criteris d’equilibri territorial”.

El proper 19 de febrer de 2019, a les 16 h, a l’Auditori de l’Arts Santa Mònica, Àngels Cabré, presentarà l’informe sobre el Projecte d’intervenció en els equipaments públics culturals per a la integració de la perspectiva de gènere. Les conclusions d’aquest informe serviran de diagnòstic per a la implementació de la Llei d’igualtat en el sector de la cultura i per a la presa de decisions sobre les mesures a emprendre.

En aquesta presentació pública comptarà amb les intervencions de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, i de la directora general de Cooperació Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa.

Per a la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, aquest Projecte d’intervenció en els equipaments públics culturals:  “té l’objectiu de ser un suport per als equipaments culturals per avançar en el compliment de Llei 17/2015 d’igualtat efectiva de dones i homes que determina que cal fer visible l’experiència de les dones i promoure la igualtat en tots els àmbits i nivells de la creació i gestió cultural”. 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: “Tirar Endavant” per l’apoderament / La Independent / Notìcies Gènere

  La Fundació Cepaim té previst realitzar un taller* per enfortir relacions lliures de violència....

Manifest sobre la Biblioteca i Centre de Documentació de la Dona de Valencia

Les Organitzacions de Dones de la Comunitat Valenciana davant les declaracions que la directora general...

Drac Màgic: 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència vers les dones

  Un conjunt de propostes per tal de promoure el debat al voltant del paper...