Wednesday 22 May 2024

Wednesday 22 May 2024

Compartir

Madrid: Representació, educació i lluita contra la violència de gènere / La Independent / Notícies Gènere

La Complutense acollirà el VII Congrés del Grup d’Investigació “Gènere,Estètica i Cultura Audiovisual”*. Aquest 18, 19 i 20 d’abril tindrà lloc a la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid, el VII Congrés Internacional de l’GECA que enguany es titularà “Representació, educació i lluita contra la violència de gènere”.

 

Foto: Arxiu AmecoPress. @portal UCM.

 

 

Aquest grup de recerca fundat el 2007, treballa des d’una perspectiva interdisciplinària, interuniversitària i internacional, i té com a línies prioritàries: la cultura audiovisual, el gènere i les teories estètiques aplicades a l’audiovisual.

El VII congrés es desenvoluparà en jornades completes i comptarà amb diversos panells simultanis: “Educació per la igualtat i lluita contra la violència de gènere (I)”, que abordarà el tema des de la quotidianitat així com propostes per generar el canvi;  el de “Biopolítica i tecnologies de gènere”, on es parlarà sobre les organitzacions i organismes socials dedicats a encausar els cicles vitals i els cossos de la ciutadania; el de “Viralització i desarticulació de la violència de gènere a través de les xarxes socials”, una taula interessant per analitzar el recent espai social de Facebook i com aquest pot ser o bé un mitjà en el qual es cristal·litza la violència de gènere o bé ajuda a crear activismes i grups de suport contra ella; i el de ” Mirades de dona: cineastes espanyoles per al segle XXI “, entre altres.

 

*L’entrada és gratuïta al públic en general prèvia inscripció online.



 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Brusel.les: La UE aprova una directiva que concedeix 4 mesos de permís a pares i mares / La Independent / Notícies gènere

Després de dos anys de discussions i demores les institucions comunitàries han arribat a un...

Laboratori de tesi sobre el desig homoeròtic a la literatura argentina

El Seminari Filosofia i Gènere del Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les...

Cristina Fallarás 1

Cristina Fallarás, III Premi de Periodisme María Luz Morales

El Premi que es va lliurar a principis d 8217 estiu té com a objectiu...