Tuesday 21 May 2024

Tuesday 21 May 2024

Barcelona: VI Congrés de salut mental de la infància i l’adolescència. “Nous temps, noves estratègies” / La Independent / Noticiès Gènere

A Barcelona els dies 23 i 24 de novembre, la Fundació Congrés Català de Salut Mental, organitza el VI Congrés de salut mental d’infància i Adolescència. “Nous temps, noves estratègies” al Museu de la ciència de Barcelona, CosmoCaixa.

Els trastorns de conducta de nenes i nens i adolescents han de contemplar les diferències per gènere. Des de la diagnòsi, als estudis d’incidència i prevalència.

 

 

 

Com a temes centrals s’abordaran els problemes de trastorns de conducta des d’una perspectiva multidisciplinària i intersectorial i els impactes en les persones dels atemptats a Barcelona i Cambrils al mes d’agost.

El Congrés aborda la lectura i complexitat dels trastorns de conducta d’infants i adolescents des de diferents àmbits, les intervencions des de la clínica; els recursos i dispositius disponibles i els avenços en recerca sobre els trastorns de conducta del nen i de l’adolescent, especialment dels últims anys quan s’investiga el paper de les modificacions adquirides capaços d’alterar l’expressió dels gens i la plasticitat general dels sistemes biològics d’adaptació i resposta a l’estrès.

Inaugura el Congrés Àngel Martínez, Dr. en Antropologia i professor titular de la Universitat Rovira i Virgili, amb la conferència “Adolescències, crisi de la presència i pèrdua de la reciprocitat: una perspectiva antropològica”.

La filosofia del Congrés queda definida a partir dels següents eixos: 1) Multidisciplinarietat; 2) Àmplia representació geogràfica; 3) Àmplia representació de models teòrics; 4) Èmfasi en l’enfocament comunitari; 5) Creació d’espais de debat amb una àmplia participació del públic.

El Congrés que es realitza de forma trianual, comptarà amb la participació d’Alberto Lasa Psiquiatre i psicoanalista, excap del Centre de Salut de Xiquets i Adolescents del Servei Basc de Salut. Osakidetza, expresident de SEPYPNA; José Moya Psiquiatre i psicoanalista, metge consultor del CSMA del Parc Taulí de Sabadell, coordinador de l’Equip Clínic del Centre Alba de Barcelona (Atenció a nens i adolescents amb trastorns de conducta, psicosi i autisme), fundador de l’Observatori de Salut Mental i Comunitària de Catalunya (OSAMCAT) i membre de l’Equip CIPA. Docent de la Diputació de Barcelona i de ACCEP, supervisor d’equips de Justícia Juvenil de Girona. És autor del llibre: “malament, culpa i responsabilitat”.

L’Organització del Congrés a càrrec de la Fundació Congrés Català de Salut Mental, compta amb el suport i la participació d’un ampli col·lectiu de professionals des del Comitè Científic, i el suport de diferents entitats i institucions del sector

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

SEMINARI. En construcció: Deleuze i Guattari /La Independent/notícies gènere/

El Màster oficial i el Doctorat d 8217 excel lència Construcció i Representació d 8217...

LA INDEPENDENT entrevista a Rosaura Alastruey, creadora del I CREUER DE NETWORKING DE DONES PROFESSIONALS 2011

El I Creuer de networking està dissenyat per ser d utilitat a Dones Professionals Sota...

Barcelona: PUBLICACIÓ 452ºF: Pensar l’afecte des de la cultura i l’art / LA INDEPENDENT / NOTÏCIES GÈNERE

La investigadora del Centre Dona i Literatura Katarzyna Paszkiewicz Universitat de Barcelona ha coordinat...