Monday 01 July 2024

Monday 01 July 2024

Compartir

Barcelona: Celebració d’una fita en la història de les dones a Ciutat Vella / La Independent / Notícies gènere

La Independent es vol sumar a aquesta celebració i felicita de tot cor a les companyes que van crear LaSal, tot agraint la seva tasca pionera en un àmbit que li és tan proper.

 

El 5 de juliol de 1977 es va inaugurar al Barri Xino de Barcelona –ara Raval- al carrer de la Riereta 8, el Bar-Biblioteca Feminista laSal, com un espai obert al barri i punt de trobada per a les dones feministes de la ciutat i del país.

 

Una iniciativa pionera que va tenir molt bona acollida i que moltes dones recorden com aquell espai on per fi van poder ser elles mateixes i trobar altres companyes amb qui compartir vivències, reflexions, propostes i accions que els van canviar la vida. Una d’aquestes iniciatives va ser l’edició de la primera Agenda de la Dona, el 1978, a la qual seguiria ben aviat la creació de laSal, edicions de les dones, amb seu al número 13 del mateix carrer.

 

 

LASAL

 

 

La Taula de Memòria Històrica i Democràtica de Ciutat Vella, nascuda amb la voluntat de recuperar, preservar, commemorar, difondre i dignificar la memòria del barri en l’espai públic, ha volgut celebrar aquest quarantè aniversari amb una trobada al mateix local de Riereta 8, el proper dilluns 22 de maig a les 19.00 hores.

L’acte començarà amb la projecció del documental “I moltes altres dones”, basat en aquesta experiència. Serà una ocasió per compartir vivències i records amb algunes de les dones que van promoure el Bar-Biblioteca Feminista i les edicions de les dones laSal, i moltes altres que en un moment o altre hi vàren col·laborar o vàren participar en alguna trobada, seminari, conferència, recital, presentació de llibres, o el vàren visitar per compartir confidències al voltant d’un té o d’una canya…

Des de l’organització es fa un convit extensiu a totes les dones. “Totes hi estem convidades”

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

GAMAG EUROPE avança

Diàleg Internacional sobre la igualtat de gènere en els mitjans de comunicació LA PRIMERA...

Espai de Dones: L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius

Abans coneguda com a Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears – APFCIB, és...

L’Observatori Dona Empresa i Economia (ODEE) promou l’Economia del Bé Comú

La xarxa de dones empresàries de la Cambra de Comerç de Barcelona –Observatori Dona Empresa...