CARTELL ACTE LASAL 22 MAIG-1

Compartir

Barcelona: Celebració d’una fita en la història de les dones a Ciutat Vella / La Independent / Notícies gènere

La Independent es vol sumar a aquesta celebració i felicita de tot cor a les companyes que van crear LaSal, tot agraint la seva tasca pionera en un àmbit que li és tan proper.

 

El 5 de juliol de 1977 es va inaugurar al Barri Xino de Barcelona –ara Raval- al carrer de la Riereta 8, el Bar-Biblioteca Feminista laSal, com un espai obert al barri i punt de trobada per a les dones feministes de la ciutat i del país.

 

Una iniciativa pionera que va tenir molt bona acollida i que moltes dones recorden com aquell espai on per fi van poder ser elles mateixes i trobar altres companyes amb qui compartir vivències, reflexions, propostes i accions que els van canviar la vida. Una d’aquestes iniciatives va ser l’edició de la primera Agenda de la Dona, el 1978, a la qual seguiria ben aviat la creació de laSal, edicions de les dones, amb seu al número 13 del mateix carrer.

 

 

LASAL

 

 

La Taula de Memòria Històrica i Democràtica de Ciutat Vella, nascuda amb la voluntat de recuperar, preservar, commemorar, difondre i dignificar la memòria del barri en l’espai públic, ha volgut celebrar aquest quarantè aniversari amb una trobada al mateix local de Riereta 8, el proper dilluns 22 de maig a les 19.00 hores.

L’acte començarà amb la projecció del documental “I moltes altres dones”, basat en aquesta experiència. Serà una ocasió per compartir vivències i records amb algunes de les dones que van promoure el Bar-Biblioteca Feminista i les edicions de les dones laSal, i moltes altres que en un moment o altre hi vàren col·laborar o vàren participar en alguna trobada, seminari, conferència, recital, presentació de llibres, o el vàren visitar per compartir confidències al voltant d’un té o d’una canya…

Des de l’organització es fa un convit extensiu a totes les dones. “Totes hi estem convidades”

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar