Thursday 18 July 2024

Thursday 18 July 2024

Compartir

Fent camí cap a les jornades del 2016. Radical-ment Feministes

 

Foto:libertarismo.org

 

 

La celebració de grans trobades feministes cada cert temps s’ha convertit en una fita d’il·lusió i d’estímul per diferents feminismes del nostre país.

 

Des de fa quaranta anys, el moviment feminista català té una cita especial en els anys acabats en 6: l’any 1976 van tenir lloc les “Primeres Jornades Catalanes de la Dona” i l’any 1996 un grup de dones, moltes de les quals avui formen part de la Xarxa Feminista, van organitzar els “20 anys de Feminisme a Catalunya”. L’any 2006 la Xarxa Feminista va impulsar la trobada “sabem fer i fem saber”.

La proposta es participar en una gran trobada a Barcelona els dies 3,4 i 5 de juny del 2016. L’objectiu són unes Jornades Feministes àmplies, obertas divertides, creatives i flexibles, on la diversitat de pensament, de sentir, de fer, d’identitats i opcions es convoquin i es trobin. Jornades per a crear espais físics, mentals i simbòlics, que visibilitzin tota la riquesa que conté el feminisme.

En procés de preparació, després d’haver reflexionat i debatut sobre la metodologia de les jornades, la intenció ha estat sempre arribar a consensos per aconseguir que conflueixin les diferències, dinamitzar xarxes polítiques del feminisme, facilitant la relació entre als diferents eixos, proposats per les Jornades.

Es proposa a diferents grups, que ja treballen temes semblants, que su

min les seves experiències i diferents trajectòries per crear espais on es puguin articular els diferents feminismes.

Feministes que han participat en l’organització i realització d’anteriors Jornades diuen: “Creiem que són necessàries aquestes trobades entre dones de diferent pensament dins del feminisme, posar aquestes diferències en comú, agitar-les, per aconseguir marcar nous objectius conjuntament, ja que d’aquesta manera s’han aconseguit grans canvis”.

A través d’aquestes trobades s’ha incidit d’una forma important en modificar les lleis patriarcals que diferents partits han volgut mantenir, lleis retrògrades i fora dels drets humans de les dones. Comenten que: ” ja és hora que portin a la pràctica política un pensament progressista i d’igualtat, el que les dones porten tants anys exigint al carrer”.

El lema de les últimes Jornades Feministes de Catalunya va ser: “Sabem Fer i Fem Saber”

 

 

radicalment

 

Jornades Feministes 2006, Llars Mundet

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Smarts cities generadores de noves oportunitats / La Independent / Notícies gènere

Necessitat que les dones joves es formin per superar la fractura digital de gènere existent...

Barcelona: Torna Marcela Lagarde amb l’amor i els seus perills / La Independent / Notícies Gènere

“És l’amor un captiveri? En aquesta conferència volem compartir aquesta inquietant pregunta”, assenyala la invitació...

Ha mort als 71 anys l’activista kenyana Wangari Maathai, la “Dona Arbre”

L’activista kenyana, Wangari Maathai, va morir als 71 anys el dia 25 de setembre...