Thursday 09 May 2024

Thursday 09 May 2024

Mèxic: Incorporació d’un nou concepte de Violència contra les Dones / La Independent / Notícies Gènere

La Cámara de Diputados y Diputadas,  va informar en el seu butlletí que, la Comisión de Igualdad de Género, que presideix la diputada Martha Lucía Micher Camarena (PRD), va aprovar el dictamen – que incorpora el concepte de violència obstètrica en la Ley General de Acceso de las Mujeres a una Vida Libre de Violéncia.

 

 

Violència Obstètrica es considera, tota acció o omissió per part del personal mèdic i de salut, que danyi, malmeti, denigri o causi la mort a la dona durant l’embaràs, part i puerperi.

Serà també Violència Obstètrica la negligència en l’atenció mèdica que s’expressi en un tracte deshumanitzat, en un abús de medicació i patologització dels processos naturals, considerant com a tals, l’omissió de l’atenció oportuna, i eficaç, de les emergències obstètriques.

Aquest dictamen reforma l’article 11 de la Ley General de Acceso de las Mujeres a una Vida Libre de Violéncia, i busca garantir les oportunitats de desenvolupament laboral per a les dones en un entorn saludable i amb ple respecte als seus drets.

És Violència Obstètrica: Practicar el part per via de cesària, quan hi ha condicions per fer-ho de forma natural; L’ús de mètodes anticonceptius o esterilització sense que hi hagi el consentiment voluntari, exprés i informat de la dona; Obstaculitzar, sense causa mèdica justificada, l’afecció precoç de la criatura amb la seva mare, negant-li la possibilitat d’agafar-la i alletar-la immediatament després de néixer.

La reforma afegeix un apartat a l’article 6 d’aquest marc legal, per tal donar certesa, seguretat i tranquil·litat a les dones durant el temps que duri l’embaràs i posteriorment a aquest.

La comissió va avalar a més un dictamen, que inclou, dins dels conceptes de violència laboral.
La negativa, il·legal, de respectar les oportunitats d’ascens de les dones: Exigir la presentació de certificats mèdics de no embaràs.

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

bebesrobados

Barcelona: Presentació de la campanya sobre nadons robats durant i després del franquisme / La Independent / Notícies gènere

L 8217 Asociación SOS Bebés Robados de Cataluña presidida per Adelina Ruiz i la Coordinadora...

Accio plaça mercat clot el dia 25N

Cartell amb la informació d 8217 una acció que han preparat les dones del...

Catalunya: representacions de gènere al còmic dels EUA. Jornades Radicalment Feministes / La Independent / Notícies gènere

Amb el titol 8220 Thor és una dona 8221 s 8217 analitzarà l 8217 evolució...