Tuesday 16 July 2024

Tuesday 16 July 2024

Compartir

Reconeixement a les Dones de Negre a Israel

Dones de Negre a Israel. Foto Activestills.org 

Aquest mes de març i amb motiu del Dia Internacional de les Dones, Activestills,ha organitzat un homenatge a “Dones de negre d’Israel”, commemorant 26 anys d’activisme contra l’ocupació a Palestina.

Aquest col·lectiu de dones porta des de 1988 actuant en les principals ciutats del país, ocupant espais simbòlics, concentrant-se en places, en encreuaments de carreteres – checkspoints- utilitzant símbols i pancartes amb lemes pacifistes, demanant la pau i la fi de la guerra.

 

 

Les reflexions i experiències d’aquestes dones a través d’aquests anys són diverses, segons Dafna Kaminer, es forma el grup durant la 1a. Intifada, decidint recolzar la causa Palestina, portaven vistosos rètols en grans banderes negres, repetidament incloïen les consignes, “dona”, “justícia”, “pau”, en infinitat de formes de denuncia. Van decidir que el grupo estigués format unicament per dones, va ser una decisio amb la qual  totes les dones hi van estar d’acord.

Taman Lehau, explica que les seves raons per unir-se al grup no van ser feministes, sinó perquè li va impressionar la convicció tan ferma per aconseguir la pau, “les dones no busquem resultats immediats”, comenta.

 

   Varda Sivan-Noami Morag-Yaffa Berlovitz Bloch 785

 Foto: Activestills.org

 
 
Segons les activistes, van ser maleïdes pel poble, les feien responsables de la situació a elles (a causa de la seva defensa de palestina), i no als polítics.  De vegades és com si no existissin, les consideren invisibles. Fins i tot els hi han preguntat cínicament:  De quina ocupació esteu parlant ?

El grup ha envellit, I s’ha reduït el nombre de activistes, algunes components ja són àvies, però tot i així segueixen ocupant els seus espais, com al principi de la creacio del moviment, amb el mateix objectiu -que s’ha convertit en una raó de les seves vides- de fer veure a les persones i que comprenguin l’error i la injustícia d’aquest conflicte.

 

 
 
Dafna Kaminer Mujeres de Negro 400
Foto: Activestills.org
 
 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: L’Església catòlica rebutja demanar perdó a demanda d’advocades i feministes / La Independent / Notícies gènere

L’Església Catòlica va rebutjar la demanda que li va fer Feministes de Catalunya a fi...

Catalunya: Jornades Feministes 2016 i la república catalana feminista / La Independent / Notícies gènere

Els propers 3,4 i 5 de juny es celebren les IV Jornades Feministes de Catalunya...

Cataluña – España: Iniciativa Colectiva por los Derechos Humanos de las Mujeres Esterilizadas