Sunday 30 June 2024

Sunday 30 June 2024

Compartir

Beatriz Talegón parla molt clar al Congrès de l’Internacional Socialista a Cascais

Com a secretaria general de la Unió Internacional de Joves Socialistes (IUSY) va aprofitar el seu torn de paraula per a mostrar-se molt crítica a la direcció de la Internacional Socialista, i va donar raons veritables i concretes sobre l’oblit de la juventut, i la falta de comptes clares i transparencia de l’organització internacional, tant en els pressupost d’aquest esdeveniment, com en altres temes,  qüestionant que s’haguès preferit instalar-se en un hotel de 5 estrelles a Cascais ( Portugal) que obrir-se a molta més gent jove que podia haver estat invitada, escollint condicions més modestes. La responsable de l’Unió va parlar clar davant l’Internacional Socialista i va  dir amb veu clara i rotunda que “els líders de la socialdemocràcia mundial no volien escoltar a la juventut”.

 

Talegón, també responsable de Joventuts Socialistes d’Espanya, va criticar amargament l’estratègia d’esquerres davant la crisi i la seva desafecció pels joves. “No hem estat els socialistes del món els que els hem animat a sortir al carrer ni a mobilitzar-se”, en referència a les manifestacions en Madrid, Atenes o Brussel·les. “No estan reclamant el que nosaltres aquí com socialistes convençuts volem defensar”, afegí.

El seu video a Yooutube (que podeu clicar també a través de la foto), en nomès un dia, ja porta 76000 visites, i en l’ùltima entrevista d’avui dimarts, que li han fet al programa de La sexta “El Intermedio” ha dit que no tenia la menor ambició de carrera política, i que estaba molt contenta amb el que feia: “organitzar a la gent jove i remoure consciències”. De moment només l’han felicitat per la seva “valentia”, i diu que espera que ningù li retregui res, perquè tot el que ha dit es veritat…”I si es vol una veritable -re-generació del socialisme que té una història molt llarga , no ens podem quedar només en les paraules”.  Tambè precisà que cal tenir en compte que el seu discurs tenia i té un abast internacional.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Seguim construint drets

Foto -esquerra.cat Catalunya és un país pioner en el reconeixement de drets. Es va dotar...

Cristina Gallach: “La lluita per la igualtat no pot ser només cosa de dones”

La periodista, membre del servei de comunicació del Consell de la Unió Europea, ha parlat...

Les “Tulpas” de les Dones, cercles de sabers i resistències

A la Universitat de Barcelona, es va realitzar, del 21 al 23 de novembre, una...