Saturday 01 June 2024

Saturday 01 June 2024

Compartir

Presentació del llibre, el Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública a Catalunya

Com construir una democràcia plural, des de la proximitat, en xarxa i de forma cooperativa

Dimecres 23 de gener a les 19h es presentarà a la Llibreria Pròleg, el Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública a Catalunya , que ha desenvolupat el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Hi intervindran Amparo Moreno Sardà, catedràtica emèrita del Departament de Periodisme de la UAB i Marta Corcoy Rius, periodista i investigadora del  Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB.

En aquest Mapa s’avalua la informació que ofereixen els webs dels 947 ajuntaments de Catalunya, i es posa de manifest les deficiències de la informació que proporcionen per respondre a algunes preguntes bàsiques per tal que les ciutadanes i els ciutadans puguin exercir el dret a la informació i al control democràtic:

Qui són els representants polítics en els quals hem delegat la gestió dels recursos col·lectius, com a resultat de les darreres eleccions?

Què fan, des de l’endemà de les eleccions i al llarg del mandat? Com gestionen els recursos col·lectius?

Donen informació completa i transparent del que fan, i ho fan tenint en compte les diferents capacitats i necessitats de la ciutadania plural?

Faciliten que la ciutadania pugui participar en la gestió i en el control de l’activitat política?

El Mapa posa de relleu les mancances i la necessitat de solucionar-les. Es tracta, doncs, d’una eina que les ciutadanes i els ciutadans poden utilitzar per reclamar als representants polítics que passin comptes, i als periodistes que proporcionin informacions completes, transparents i intel·ligibles.

Aquest Mapa de la Comunicació Pública a Catalunya és el resultat d’haver explorat com construir explicacions no-androcèntriques, plurals, des de diferents posicions centrals i perifèriques, i d’utilitzar els recursos que ofereix Internet per fer-ho, i així, construir democràcia des de la proximitat, de forma cooperativa i en xarxa.

En aquesta sessió explicarem les possibilitats que ofereix per convertir-se en un mitjà a l’abast de tothom i escoltarem suggeriments per a millorar-lo.

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Educar i viure amb Art

El recuperat espai industrial del ComaCros de Salt, Girona, será l’escenari d’uns seminaris per...

In memoriam Cristina Pacheco, una mestra del periodisme

... durant els meus anys de periodista a Mèxic, Mar d'Històries, l'article de l'escriptora Cristina...

Coordinadora Feminista de València: 5N a Tarragona

Col·lectius i organitzacions feministes de Catalunya, País Valencià i Ses Illes ens hem trobat a...