Wednesday 17 July 2024

Wednesday 17 July 2024

Compartir

Internacional: Dones Nobel encapçalen campanya contra violència sexual

  La Iniciativa de les Dones Nobel ha iniciat una campanya internacional per aturar la violació sexual, i demanar a les autoritats que implementin accions concretes i immediates per eradicar l’ús de la violació sexual en els conflictes armats. 

En un comunicat, van denunciar l’ús de la violència sexual en contextos de conflicte intern i extern com un mecanisme de control social, i la persistència de conductes misògines i racistes entre els que posseeixen posicions de lideratge polític. 

Les llorejades amb el Nobel, Jody Williams, Shirin Ebadi, Mairead Maguire i Leymah Gbowee, juntament amb altres organitzacions, van alertar de l’alarmant nombre de dones i nenes víctimes de violència sexual, un fenomen que va des del Congo i Kenya (a Àfrica) fins Birmània (Àsia) i Colòmbia, a Amèrica Llatina. 

Per això van llançar la “Campanya internacional per posar fi a la violació i la violència de gènere en situacions de conflicte”, amb l’objectiu d’exigir l’adopció de les mesures per prevenir la violació, protegir civils i supervivents, i demanar justícia i càstig per als responsables. 

Aquest moviment va convidar a les i els ciutadans i activistes de diferents regions del món a adherir-se a la campanya a la pàgina web www.stoprapeinconflict.org, per tal d’informar sobre el que estan fent altres defensores i defensors. 

D’acord amb les promotores, la idea sorgeix perquè és possible un món sense guerra i sense la violació i la violència de gènere, dos problemes que-van dir-destrueixen comunitats senceres i el teixit social. 

La Iniciativa de Dones Nobel va lamentar que la violència de gènere i la violació s’hagin convertit en una tàctica deliberada de terror a l’advertir que les dones, i de vegades homes i nens, pateixen el trauma físic, vergonya i l’estigma. 

A més va destacar que malgrat els compromisos internacionals per eradicar la violència de gènere i la violació en la guerra, aquests no s’apliquen.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Davant la violència masclista, que la ràbia es transforme en militància

“No puc entendre la societat immune, callada, anestesiada. Perquè estem davant d’un terrorisme masclista que...

maribel

No morim, ens maten

OPINIÒ Gairebé mig milió de persones, majoritàriament dones, omplien els carrers de Madrid aquest...

Premis de Comunicació No Sexista 2022 al 30 Aniversari de l’ADPC

Els Premis de Comunicació No Sexista 2022 tenen l'objectiu d'avançar cap a una comunicació sense...