Wednesday 17 July 2024

Wednesday 17 July 2024

Compartir

MANIFEST 8 DE MARÇ 2012 de Xateba-Associació per la Igualtat i contra la Violència de Gènere

diumenge 4 de març de 2012

 

 

MANIFEST 8 DE MARÇ 2012

En aquest 8 de Març, Dia de les dones treballadores, amb remuneració o sense, Xateba-Associació per la Igualtat i contra la Violència de Gènere -vol manifestar:

-Que la crisi econòmica i social que vivim està tenint unes conseqüències especialment nefastes per a les dones entre els quals hi ha la desocupació, la pobresa, la manca de recursos socials, l’abandonament institucional … i sobretot la invisibilització, perquè davant la gravetat dels problemes, les dones tornen a ser les primeres oblidades pels poders públics.


-Que les solucions que s’estan prenent no estan anant en la bona direcció ja que s’estan exigint sacrificis i renúncies injustificades a la classe treballadora i dins d’ella, a les dones.

-Que entenem que hi ha formes diferents de sortir d’aquesta crisi estructural a la qual hem arribat per la imposició d’interessos il · legítims i minoritaris. Cal, sobretot, el compromís col · lectiu d’una societat respectuosa amb valors diferents: la igualtat, la dignitat o la solidaritat. Una societat on les dones tenim molt a dir.

-Que després de segles de lluita i rebel · lia, les dones hem conquistat drets als que no anem a renunciar. De cap manera com alguns pretenen anem a “tornar a la cuina”, retirant dels àmbits públics que tant ens ha costat conquerir, renunciant al nostre dret a l’ocupació, l’educació o la salut. Per nosaltres i per les generacions de dones que vénen darrere, no estem disposades a retrocedir permetent que altres decideixin per nosaltres, controlin el nostre cos, infravalorin la nostra feina o menyspreïn les nostres capacitats.

-Per contra, és intenció de Xateba evidenciar de forma contundent la presència de les dones d’aquesta ciutat, les nostres necessitats i demandes i l’exigència que es donin solució a les situacions derivades de la crisi en l’àmbit de les persones i de les famílies, articulant programes que facilitin l’accés a l’ocupació de les dones, que millorin la seva formació o que garanteixin la possibilitat de conciliació.

-Per això, en aquest 8 març denunciem l’eliminació dels serveis que han d’atendre les necessitats de les ciutadanes d’aquesta ciutat (Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte), la necessitat d’un menjador social de caràcter públic, el deficient funcionament dels òrgans de participació que donen veu a les dones d’aquesta ciutat, com el Consell de la Dona i la pèrdua de qualitat dels serveis públics que garanteixen el dret a la salut o l’educació.

En aquest 8 de Març, més que mai, des Xateba proclamem que no es pot donar solució a aquesta crisi, ni el món, ni el país, ni a la nostra ciutat, sense comptar amb les dones perquè el nostre talent, la nostra capacitat de treball i les nostres expectatives, han de formar part de l’esforç col · lectiu que fonamentarà la nova construcció social que esperem.

http://xatebadones.blogspot.com/2012/03/manifest-8-de-marc-2012.html 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona – Estat espanyol: Presentat l’Observatori contra la xenofòbia i la intolerència a mitjans digitals / La Independent / Notícies gènere

L’Observatori PROXI identifica expressions d’incitació a l’odi contra la població migrant i gitana en mitjans...

Fòrum de seguiment de les observacions i recomanacions a Mèxic del CTM i CEDAW

Van concloure dos dies de treballs entre representants de xarxes de la societat civil...

8 de Març, festa de Dones,Lesbianes i Trans a Can Batlló

Si no podem ballar… no és la nostra revolucióFESTA FEMINISTA DEL DIA DE LES...