Tuesday 30 April 2024

Tuesday 30 April 2024

Compartir

La Generalitat gestionarà les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l’IRPF

L’any 2011 haurien correspost a Catalunya 49 milions d’euros El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha celebrat la sentència del Tribunal Suprem, que estableix la “capacitat de la Generalitat per gestionar les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l’IRPF”. 

“És competència de la Generalitat la seva gestió, és a dir, la tramitació, resolució i pagament de les subvencions, així com la regulació del procediment corresponent a tots aquests aspectes” – ha dit Cleries- i ha recordat que: “La Generalitat té competències exclusives en l’àmbit dels serveis socials, infància i voluntariat“.

Aquestes subvencions es convoquen en base als diners recaptats a través de la casella per a finalitats socials que els ciutadans i ciutadanes poden marcar en fer la seva declaració de la renda.

Cleries ha destacat també la importància d’aquesta sentència “perquè fa respectar el nostre autogovern” i ja anunciat que La Generalitat es posarè en contacte amb el Ministeri a fi de gestionar aquestes subvenciona  a partir ja de la propera convocatòria.  

El Conseller ha especificat que “l’any 2011, Catalunya va rebre 29 milions d’euros corresponents a les declaracions de la renda de l’any 2010, per a aquestes subvencions. Però si calculem el percentatge de ciutadans i ciutadanes de Catalunya que van assenyalar la casella corresponent en la seva declaració, veiem que ens hauria correspost rebre 49 milions d’euros”.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

8 de març de 2014. Dia Internacional de les Dones. Intersindical Valenciana

  Manifest 8 de març de 2014 Claus feministes per a una societat malalta Formem...

Catalunya: La Comissió Interdepartamental de la Sida aprova el Pla d’Acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020 / La Independent / Notícies gènere

La Comissió Interdepartamental de la Sida a Catalunya (CISC), reunida aquesta setmana a Barcelona i...

Acte central de la Campanya Dones pel Sí

Dimarts 26 de setembre hi hagué l’acte central de la Campanya Dones pel sí al...