Tuesday 30 April 2024

Tuesday 30 April 2024

Compartir

Korfbal, un esport en igualtat de gènere

 

Aquest divendres 9 de setembre, a Barcelona, la reconeguda internacionalment Selecció Catalana de Korfbal ha guanyat, per 23 a 17. Ha estat el primer partit en l’encontre internacional amb la Selecció Russa. Aquest cap de setmana continuen els partits oficials i avui 11 de setembre a les 13 hores tornen a jugar al pavelló d’esports de la Vall d’Hebron.


korb2

El korfbal és l’únic esport d’equip mixt al món, cada equip està format per 4 noies i 4 nois en igualtat de condicions. L’objectiu és encistellar a 3,5 m d’alçada i evitar que el defensor de l’equip contrari ho faci.


El korfbal és un esport d’habilitat, no violent, cooperatiu, amb passades ràpides i gols de llarga distància, innovador i espectacular. La paraula korfbal vol dir cistella. Es juga des de 1902 i va ser esport d’exhibició a les Olimpíades de 1920 a Anvers (Bèlgica) i el 1928 a Amsterdam (Holanda). El 1980 va arribar a Catalunya i va ser Terrassa la primera ciutat on es va practicar.

La Selecció Catalana ha participat en les competicions internacionals amb absoluta normalitat, actualment és a la 7a. posició del rànquing mundial.

Per part de la Federació Catalana de Korfbal s’espera una bona assistència al partit de la final de Barcelona d’aquest 11 de setembre per encoratjar la Selecció Catalana a fi que les noies i nois de Catalunya puguin participar en el campionat del món que se celebrarà a final d’octubre a la Xina.


Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: La Comissió Dones en Valor promou empresàries dirigents de diversos sectors

Les tecnologies, el retail i el turisme presentat per expertes d’alt nivell...

Perquè els noms importen, i molt

  OPINIÓ Va ser una injecció d’optimisme que la Llei 5/2008 anomenés les coses pel...

El Consell valenciano aprueba el Plan de Medidas para combatir la violencia de género hasta 2013

El plan contempla la introducción de materias en ESO y Primaria sobre prevención e igualdad...