Tuesday 03 October 2023

Tuesday 03 October 2023

Compartir

9è Festival de Cinema i Drets Humans

El  17 de maig es va iniciar a la Filmoteca de Catalunya la novena edició del Festival de Cinema i Drets humans, amb la projecció per primera vegada a l l’Estat espanyol de la Pel·lícula The Whisteblower (La veritat oculta) una pel·lícula de denuncia de la violència contra les dones, la trata humana i l’a esclavitud de dones, una obra dirigida per Larysa Kondracki.

El Festival presentarà un total de 112 pel·lícules, pertanyent als gèneres de ficció, animació i documental, “100 de elles distribuïdes en concurrència competitiva, dins de dues seccions oficials: la secció oficial de llargmetratges i la secció oficial de curtmetratges.


Les obres a competició optaran als premis oficials, atorgats per l’organització del Festival, “Millor Curtmetratge” i “Millor Llargmetratge”. Fora de competició, el Festival concedirà 2 premis honorífics, el “Premi Festival de Cinema i Drets Humans”, i el “Premi Periodisme Internacional i Drets Humans”. Per la seva part, les entitats Amnistia Internacional i Survival Internacional, concediran dos altres premis honorífics, tal i com anuncia la pàgina web del festival.

Hi ha molts documentals a recomanar, sobre tot per aprofundir o conèixer la situació de diveres regions del món,a les quals sovint no tenim l’oportunitat d’apropar-nos al que hi està passant.

Un exemple del documentals es el presentant aquest divendres 18 de maig, un documental fet pel periodista Gilles Jacquier, de la televisió “France 2”, que va ser assassinat l’11 de Gener del 2012 mentre exercia la seva professió preparant un reportatge a la ciutat d’Homs, situada al centre de Síria, i un dels focus de la revolta popular contra el règim del president Bachar el Asad. Un altre exemple, el documental  “Tunesie, la révolutión en marche” (Tunísia la revolució en marxa). En aquest documental es mostra una visió de la participació de la joventut, dones i homes, i especialment d’una una dona jove que participa assíduament a tota la revolució on Ben Alí acabà per deixar el país.

La cerimònia de cloenda serà el dimarts 22 de maig als Cinemes Girona de Barcelona, on es lliuraran els diferents premis de cada secció oficial a categoria i els premis honorífics contemplats.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

1 d’octubre

      OPINIÓ La magnífica imatge del Pacte Nacional pel referèndum ens porta a...

Badalona: també vol espais reservats i serveis d’assistència a la platja

El diumenge 22 de maig, a les 12 hores, tindrà lloc una concentració a la...

L’última reina de Catalunya en companyia de les dones del 1714

      OPINIÓ S’apropa l’11 de setembre de l’any de la pandèmia i tenim...