Friday 22 September 2023

Friday 22 September 2023

Compartir

8 de març. Dia Internacional de Les Dones

 

8 de Març a La Independent: Manifestos, actes i articles d’organitzacions i col·lectius de dones, sindicats, partits polítics i institucions

  • Catalunya i PPCC  (més de 35 articles editats: Barcelona, Cubelles, Granollers, Sant Andreu, Sabadell, Alacant, Alcoi, Castellò, València, etc)
  • Estat
  • Europa
  • Món

 

 

COMISSIÓ 8 de març

MANIFESTACIÓ 8 DE MARÇ a la Plaça Universitat a les 18h 30m

MANIFEST 8 DE MARÇ 2013 NO A L’ESPOLI DELS NOSTRES COSSOS, NO A L’ ESPOLI DE LES NOSTRES VIDES

Aquest 8 març de 2013, sortim cridant, seguim lluitant contra l’espoli dels nostres cossos, de les nostres vides.

Dones diverses i compromeses ocupem juntes novament els carrers aquest dia tan important, el dia internacional de les dones per continuar el procés de la lluita i reivindicacions feministes pels nostres drets.

Sortim un cop més de la Plaça Universitat, perquè ens refermem en la nostra lluita històrica feminista. Amb aquest recorregut visibilitzem els reforçats atacs contra els drets de les dones

 

Protestem contra l’heteropatriarcat capitalista que s’apropia dels nostres cossos i les nostres vides, els sotmet, explota i controla. Denunciem el brutal retrocés dels nostres drets.

L’allau de retallades econòmiques i polítiques d’ajust i restriccions de drets davant la seva generada crisi financera són únicament una excusa per donar un pas més cap al reforç i fixació cada vegada més voraç del sistema Neoliberal heteropatriarcal. Sistema jeràrquic, sexista, racista i classista que explota tant a les persones com a la natura amb l’única finalitat de l’enriquiment d’uns pocs, la conseqüència directa és l’augment de la feminització de la pobresa.

DENUNCIEM:

– El desmantellament del ja deficient estat del benestar, el brutal retrocés dels drets laborals, la progressiva privatització i retallades de serveis públics: sanitat, educació, serveis socials i atenció a la dependència que deriva els costos cap a les dones relegant novament a l’espai privat i empitjorant les nostres condicions de vida augmentant la nostra pobresa i augmentant la desigualtat entre homes i dones.

– Les retallades i atacs específics a les polítiques d’igualtat i en particular a les ajudes, serveis i prestacions per a l’eradicació de les violències masclistes, per garantir l’exercici dels drets sexuals i reproductius i de la Interrupció voluntària de l’embaràs. Rebutgem l’anunciada marxa enrere en la legislació sobre la salut sexual i reproductiva i la interrupció voluntària de l’embaràs plantejada pel Ministeri de Justícia.

– Aquest atac general a les condicions de vida, afecta d’una manera més virulent a les dones migrants, gitanes, famílies monomarentals, dones amb diversitat funcional …

– Amb l’excusa de la crisi s’està silenciant la veu de les dones i de les seves organitzacions aconseguint que desapareguin els ja escassos vies de participació social i ciutadana.

EXIGIM

El rebuig unànime a un model heteropatriarcal de dona única, privada i domèstica, així com la invisibilitat i explotació del treball reproductiu i de la cura.

Una organització política, social i econòmica que posi en el centre a les persones. La reorganització social de les cures i l’aposta pel bon viure. NO DEVEM, NO PAGUEM.

L’exercici d’una sexualitat lliure i diversa. Una educació afectiva-sexual no determinista, no biologista i igualitària que garanteixi el lliure desenvolupament de les identitats de dones lesbianes, bisexuals i transsexuals, així com el manteniment de relacions afectives i sexuals triades, respectuoses, agradables i saludables.

El reconeixement de totes les famílies i models de convivència, així com la creació de xarxes d’afectes, suport mutu i sororitat.

L’inqüestionable dret de les dones a decidir sobre els seus cossos, afectes, sexualitat, i maternitats, sent obligació de l’Estat garantir l’accés lliure, segur i gratuït a l’avortament eliminant qualsevol restricció legislativa. Instem la sortida immediata de l’avortament del codi penal excepte quan es practiqui en contra de la voluntat de la dona.

Un Estat laic, que garanteixi els drets humans i la pluralitat de totes les persones. FORA ELS ROSARIS DELS NOSTRES OVARIS!

La garantia per part dels poders públics d’una vida lliure de totes les violències masclistes i discriminacions per a totes les dones a tot el món..

SEGUIM LLUITANT CONTRA L’ESPOLIACIÓ de les nostres vides I DELS NOSTRES COSSOS

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Colòmbia: Amenaces del grup armat il·legal Aguilas Negras a La Casa de La Mujer de Bogotá

La Casa de la Dona denuncia i rebutja davant l’opinió pública nacional i internacional, les...

Casa de Protección a Periodistas del Distrito Federal: Se recupera lo robado en CIMAC

  Este 7 de junio en México los empresarios celebran la libertad de expresión y...

CIDOPersones, la solució que t’envia la informació pública que t’interessa

Vols rebre una alerta quan alguna administració pública obri un procés de selecció que encaixi...