Saturday 13 April 2024

Saturday 13 April 2024

28 de juny, dia internacional LGTBI

 Pre estrena d’En Femme. Foto de Pepa Vives

El 26 de juny es commemoren els quaranta anys de la primera manifestació de persones LGTBI a la Rambla de Barcelona, la primera dels Països Catalans i la primera de l’Estat.

Ja vam informar la darrera setmana a La Independent de la quantitat d’actes commemoratius del fet però també a l’entorn del 28 de juny, dia internacional per l’alliberament Lesbià, Gai, Transsexual, bisexual i intersexual.

A hores d’ara ja se n’han portat a terme alguns i s’han tancat programes però encara queden molts actes i novetats interessants, especialment pel que fa a les lesbianes.

Cal destacar que comença, amb voluntat de consolidar-se, el Festival de cultures lesbianes, VisibLES que es desenvoluparà aquest cap de setmana del 22 al 25 de juny. El festival vol ser un espai de mostra de les creacions i la cultura de les dones lesbianes. La inauguració es farà amb la presència de les institucions que donen suport i seguirà amb “petites trobades escèniques” amb poesia visual, recital, dansa i música amb Txus Garcia, AdeleMadau, VeroCedonya, Encarna Serrano, Sònia Moll, Isabelle Laudenbach i Clara Peya. També es podrà visitar una exposició sobre il·lustració lèsbica, tallers, viquilesbis, Akelarre festiu, pel·lícules i taules rodones entre altres activitats, totes elles amb el subjecte lesbià.

Dins les commemoracions es podrà visitar l’exposició “40 anys de lluita per l’alliberament LGTBI – Continuem fent nostre el carrer!” al Casal Lambda que tot just acaba la seva 22ª mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià, mostra que se celebra des del 1995. FIRE!, ha exhibit films que es poden destacar com ara: Chavela, Tom of Finland, Don’t Lookat Me That Way, About Ray, Taekwondo, I Am Michael Heartstone.

 

 

 

en femme 2

 

 Pre estrena d’En Femme. Foto de Pepa Vives

 

 

Altres activitats que ja s’han desenvolupat i que cal destacar serien les pel·lícules explícites de lesbianes que es van passar a la Mostra Internacional de Films de Dones que van ser: Troubelers, Hooligan Sparrow i Woman Who Kill. Dies després de la Mostra es va fer la pre estrena d’En Femme. El documental, un projecte d’En Femme. En Femme és un espai de trobada de persones que practiquen el cross-dressing i que van impulsar, amb microfinançament, aquest documental dirigit per Alba Barbé.

Una altra nova iniciativa que s’ha portat a terme és l’Escola Popular de política lesbofeminista, organitzada per lesbianes feministes autònomes per iniciativa de Cooperacció i amb la col·laboració de Poble Sec Feminista. Va ser un espai de trobada en el que hi van participar 43 dones que, segons la organització “volíem parlar des de nosaltres, de manera horitzontal i amb cura”. Van treballar les identitats lèsbiques partint dels cossos i van tenir una segona part on compartiren l’espai per compartir recursos i fent visibles les economies lèsbiques. L’acte va acabar amb la música de Marina Culubret i la poesia de Sònia Moll.

El proper dia 1 de juliol serà la manifestació anual per l’alliberament LGTBI que es farà a Barcelona, tot i que el passat 17 de juny ja es va fer a Lleida la que ja és la tradicional manifestació unitària fora de la capital. I després encara queden totes les activitats del Pride i altres activitats que ja vam anunciar a la Independent i que podeu trobar en les diferents agendes.

 

 

LGTBI mani Lleida

Manifestació LGTBI a Lleida el 17 de juny. Foto d’ IDEMTV

 

Agenda Generalitat


Agenda Ajuntament

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Magela Baudoin a Barcelona: “Ningú es pregunta per què hi ha més escriptors homes que dones”

  María de los Ángeles Baudoin, Premio Nacional de Novela Alfaguara de Bolívia 2014, va...

Accions-Activitats 8M 2022 : Diari La Veu te nom de Dona. País Valencià

Innovadores Internacionals

Barcelona Activa va promocionar la iniciativa amb l’American Society   La tertúlia digital Claves para...