Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Compartir

Eleccions locals 2011: Programes.

Com els equips de govern s’ocuparan de les dones?

 Un parell de dies abans que comencés oficialment la campanya de les eleccions locals, la Plataforma Feminista, amb Lidia Falcón al capdavant, va convocar a les responsables de gènere i polítiques de dones dels diversos partits amb representació a l’Ajuntament de Barcelona a un acte de presentació i debat del seus programes electorals.

Respongueren a la invitació: Lucia Solís pel PSC, Esther Capella per ERC (unitat per Barcelona) i Maria Luisa Ibáñez pel PP. Entre el públic Sandra Ezquerra de la CUP (en no tenir representació a l’Ajuntament de Barcelona no era a la taula). La Independent reproduirà en els propers dies les seves intervencions i cercarà les de la resta de responsables dels partits que no hi eren presents.  

Foto0042_2

 

La feminista, advocada i periodista Lidia Falcón moderadora de la taula que se celebrà a la sala Maragall del pati Llimona, davant la poca assistència de públic opinà sobre la causa: El Barça – Reial Madrid si!. Però a criteri de Falcón sobretot la manca generalitzada d’informació als mitjans de tots aquells esdeveniments que tenen a veure amb les dones.

La Plataforma Feminista i l’Associació Club Vindicació Feminista de Barcelona, associada a aquesta plataforma, han aprofitat l’acte per distribuir un manifest amb motiu de les eleccions municipals. Entre les 11 denuncies del manifest destaquen: el poc èxit de les institucions responsables en l’enfrontament vers la violència masclista, l’escalada de la prostitució amb tot tipus d’explotació inclosa l’esclavatge sexual; les mancances en la Justícia de jutjats especialitzats, fiscals, funcionariat; el poc suport social per afavorir la vida professional i social de les dones com fora disposar de jardins d’infància, colònies, campaments, etc. en número suficient.

Els tres grans temes més tractats durant l’acte foren, d’acord a com apareixen als programes electorals, la violència masclista, la prostitució i la conciliació. Algunes de les ponents varen desenvolupar la transversalitat en l’acció de govern municipal.

Per Lídia Falcón, es tracta de saber de quina manera l’equip de govern que surti s’ocuparà de les dones. I afegeix “En una època de crisis l’important és veure com es reparteixen els diners: cases d’acollida, habitatge, ajuts socials, guarderies municipals, colònies,etc.”…” sempre tenint en compte que els que s’anomenen temes o problemes de les dones constitueixen de fet entre el 70 i el 80 per cent del desenvolupament de la societat (infants, joves, discapaciats, gent gran, cura en general, etc. )”.

Llegiu el Manifest Plataforma Feminista:  Eleccions municipals 2011 sobre els problemes que afecten a totes i la responsabilitat dels partits polítics en les solucions.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

CSW62. Dones amb poc reconeixement, violències i invisibilitat constant

    La violència contra les dones, els mínims recursos que es destinen per fer...

Joan Margarit, poeta o coach? /La Independent / Notícies gènere

Joan Margarit va ser ungit ahir com el nou Poeta d’Honor de Sant Cugat, i...

L’islam a debat entre dones de diferents procedències

  L’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) ha organitzat, aquest febrer, una Mesa de Diàleg...