Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

Detenció de Leyla Guven, parlamentària kurda de el Partit Democràtic dels Pobles.

 @KurdistaAL

Per Redacció AmecoPress

Activistes critiquen la detenció de Leyla Guven, parlamentària kurda del Partit Democràtic dels Pobles.

En comentar l’arrest de l’activista van dir que Turquia, amb les seves polítiques arbitràries i campanyes d’extermini polític, apunta exterminar el poble kurd, i van emfatitzar que l’enfocament turc a les dones reflecteix un rebuig a l’alliberament i autonomia de les dones.

Les reaccions irades continuen per l’arrest de les autoritats turques de la parlamentària de el Partit Democràtic dels Pobles (HDP) i copresidenta de el Congrés de la Societat Democràtica, Leyla Guven, ja que aquesta decisió va provocar la indignació al carrer del poble kurd, especialment perquè molts partits van veure que això es produeix com a part d’una campanya de genocidi polític duta a terme per les autoritats turques contra la classe política i activistes kurdes.

El 22 de desembre, les autoritats turques van condemnar a Leyla Guven a 22 anys de presó, després que el fiscal turc fabriqués 18 càrrecs en contra seva, després de les seves activitats pacífiques i la seva participació en el moviment civil que reclama la democràcia.

Kurda 2

 @KurdistaAL

Hadla Hassan, membre de la Coordinadora d’Star Congress a la regió de l’Eufrates, va dir: “L’arrest de Leyla Guven per part de l’estat turc significa que les dones i les seves organitzacions no seran acceptades”.

Hadla Hassan va indicar que Leyla Guven no era una figura armada ni militar, sinó més aviat una política kurda que volia presentar les organitzacions de dones al món, i va deixar clar que Turquia no accepta que les dones assoleixin la seva llibertat i la detenció de Leila Guven n’és una prova.

Va afegir que “Turquia no accepta i no vol que les dones tinguin la seva veu i llibertat, però amb aquestes arbitràries mesures no podran soscavar la voluntat de la dona, i creuen que a l’empresonar Leyla trencaran la voluntat de la dona”. Per contra, en neixen milers com Layla”.

“El projecte d’extermini del poble kurd va començar amb la detenció del líder Abdullah Ocalan, i després de l’estricte aïllament que se li va imposar en un intent per aïllar-lo del poble kurd, van pensar que la població kurda no reclamaria els seus drets, però no sabien que després de l’arrest del líder, exigiran els seus drets i seguiran el seu enfocament.

Turquia porta anys duent a terme campanyes d’arrest contra la classe política kurda que han estat elegida pel poble, i l’HDP va anunciar fa dues setmanes que les autoritats turques havien arrestat a més de 16.000 membres i líders del partit des de 2015.

Al seu torn, la portaveu de l’Organització Sara per a Combatre la Violència contra les Dones a la regió de l’Eufrates, Najat Mathla, va dir: “Turquia sempre vol trencar la voluntat de les dones, ataca les dones kurdes i practica tots els mètodes de violència cap a elles per trencar la seva moral”.

Va afegir que la raó d’apuntar a les dones kurdes és que les dones han pogut ressaltar el seu paper en tots els àmbits, perquè no alcin la veu, ja sigui en l’àmbit polític o en altres àmbits.

Najat va emfatitzar la necessitat que “les dones no acceptin la tirania i resisteixin i s’uneixin davant el feixisme”.


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Altres comunicats d’organitzacions i entitas

COOPERACCIÓ Per la vaga general, de cures i de consum El proper dijous, 29 de...

Ucraïna, dones i joventut migrants, protagonistes del Congrés de Mèrida

Redacció AmecoPress Es tracta de l’únic congrés internacional del món del Periodisme de Migracions. Enguany...

El Maresme i Xile: La veu de les xilenes en el plebiscit contitucional del 26-A / La Independent / Notícies gènere

Una seixantena de dones i homes van participar dissabte, 18 de gener, a l’acte polític...