Antonio-Guterres

Compartir

L’ONU demana incloure a les dones en plans nacionals contra covid-19

 

 

Antonio Guterres proposa incrementar les inversions en serveis en línia i suport a la societat civil. La violència contra les dones ha de ser una part vital.

 

El secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres, va instar a tots els governs a fer de la prevenció i reparació en els casos de violència contra les dones una part fonamental dels seus plans de resposta nacional contra el COVID-19.

En un missatge que es va distribuir aquest diumenge passat 5 d’abril, va assenyalar que això significa augmentar la inversió en els serveis en línia i donar suport a les organitzacions de la societat civil; assegurar que els sistemes judicials continuin perseguintr abusos; crear sistemes d’alerta d’emergència en farmàcies i supermercats; declarar els centres d’acollida com a serveis essencials, i trobar maneres segures perquè les dones busquin suport, sense abusar dels avis.

“Els drets de la dona i les llibertats són essencials per a les societats fortes i resilients”, va dir.

“Junts podem i hem d’evitar la violència a tot arreu, des de zones de guerra a les llars de la gent, ja que treballem per derrotar  covid-19.”

Va recordar que recentment ha cridat a un immediat alto el foc a escala mundial per centrar-se en la lluita comuna per combatre la pandèmia. Una crida per al final de la violència a tot arreu, sense demora. Però la violència no es limita al camp de batalla.

Va afirmar que, per a moltes dones i nenes, l’amenaça és més gran precisament on haurien de trobar-se més segures, a les seves llars, per la qual cosa demana la pau a les llars a tot el món.

Va reconèixer que els confinaments i les quarentenes són essencials per reduir el covid-19, però també poden fer que les dones quedin atrapades amb homes abusius.

En les últimes setmanes, amb l’auge de pressions econòmiques i socials i la por, s’ha vist un impactant repunt global en la violència masclista, i en alguns països el nombre de dones que demanen serveis d’ajuda s’ha duplicat.

Els proveïdors de salut i la policia estan aclaparats i hi ha poc personal operatiu.

Els grups de suport local es paralitzent o no estan finançats. Alguns centres per a víctimes de violència de gènere estan tancats; altres estan plens.

La pandèmia covid-19 està provocant un sofriment humà incalculable i la devastació econòmica al voltant del món, en acabar.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar