Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

Compartir

Condemnat Jean-Claude Mas Jailed

 

 

Nova sentència a França considerat culpable el fundador de l’empresa PIP.
L’Agència francesa de Productes Mèdics (ANSM) en el seu últim balanç reporta més de 7.500 ruptures de pròtesis i 3.000 efectes indesitjables, principalment “reaccions inflamatòries

 

Jean – Claude Mas Jailed, fundador de l’empresa Poly Implant Prothèse (PIP) inventor i fabricant dels implants mamaris de mala qualitat, va ser condemnat pel Tribunal Correccional de Marsella al sud-est de França a quatre anys de presó, la condemna també inclou el pagament d ‘€ 75.000 euros com a multa i la prohibició per la resta de la seva vida per exercir en el sector sanitari.

El procés del que són part 7.100 dones de tot el món en qualitat de víctimes, ha processat no només Mas, sinó a quatre executius de l’empresa que havien estat cridats a judici i acusats de ser còmplices, Claude Couty, Hannelore Font, Loic Gossart i Thierry Brinon van ser condemnats a penes menors, tots ells van ser considerats culpables d’haver enganyat les autoritats sanitàries franceses, en utilitzar silicona de tipus industrial en milers d’implants mamaris que es venen a tot el món.

L’Empresa hauria exportat més del 80 % dels seus implants, a Amèrica Llatina, prop d’un terç a altres països d’Europa occidental, el 10% a l’est d’Europa, Orient Mitjà i Àsia.

El Tribunal va realitzar una estimació inicial dels danys que van patir les dones afectades per les pròtesis PIP, si bé aquest primer error no sembla indicar la possibilitat d’una indemnització donada la situació d’insolvència en què s’han declarat els condemnats. Mas ha assegurat en l’audiència que no té diners perquè el tancament de la seva empresa l’ha deixat en la ruïna, i això pot marca un precedent en els processos que es duen a França per les pròtesis mamàries defectuoses.

Les advocades i advocats de les demandants entre les quals es troba Nathalie Lozano Blanco, sòcia fundadora de Lozano Blanc & Associats, present a Marsella representant a les seves apoderades, considera que les confessions de Mas són falses i demanen que s’investiguin presumptes trasllats de fons a paradisos fiscals.

Lozano Blanco ha afirmat que aquest és un altre error històric de reivindicació i reconeixement dels drets d’aquestes víctimes del món, que per molts anys tenen afectada dramàticament la seva salut, sense ser escoltades i molt menys ateses. “Avui a Marsella amb la decisió del Tribunal Correccional, que va condemnar a Jean Claude Mas, propietari de la firma PIP, a pagar despeses Penals, econòmic i corporatiu, es continua fent justícia i se segueixen reconeixent les demandes de milers de dones del món, que tenen dret a ser escoltades, respectades i protegides. Em sento satisfeta per la decisió i seguirem des Lozano Blanc & Associats i amb els nostres aliats a França, treballant sense descans per arribar al total reconeixement de les víctimes”.

En els propers mesos el Tribunal haurà de resoldre l’apel·lació que presentarà la defensa dels condemnats, així com els casos de moltes afectades que tot i portar pròtesis PIP no compten amb els suports necessaris per calcular els danys que han patit.

Notícies relacionades:

Afectades per les PIP seran indemnitzades
Sanitat aconsella retirar els implants mamaris PIP
Ajornament d’audiència de PIP alertarà més dones afectades
Milers de dones a l’expectativa de la decisió de les PIP a França
Les pròtesis mamàries PIP, acabaran amb la meva vida”

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Actualment, ens trobem amb una generació que reivindica la seva identitat amaziga”

Asmae Zarioui Zanna, és cofundadora de l’Associació de Dones Amazigues Tamettut, que vol dir “dona”...

Barcelona: Presentació del llibre “Els viatges de Clotilde Cerdà i Bosch” d’Isabel Segura / La Independent / Notícies gènere

Presentació* del llibre a Barcelona amb l’autora Isabel Segura; Teresa Alabèrnia, Gran Mestra de...

Semlac

Cimera Global de la Democràcia Electoral

Redacció SemMéxic En un comunicat, l’Institut Nacional Electoral (INE) informa sobre les idees principals expressades...