Dimecres 29 març 2023

Dimecres 29 març 2023

Compartir

Colòmbia – Internacional:No n’ hi ha prou amb els èxits esportius / La Independent / Notícies gènere

 

Les dones esportistes tenen molts entrebancs per veure reconeguda la seva vàlua, tant en l’àmbit social com el purament esportiu. De fet, només es visibilitza les dones esportistes quan la seva vida social té alguna cosa destacable, al món de l’esport són més visibles les dones dels jugadors i les CheerLeaders que no pas els èxits esportius de les atletes de qualsevol tipus de categoria.

Si fa uns mesos alguns responsables esportius volien canviar l’equipació de les jugadores per una que fos més curta i mostrés més els “encants femenins” tot sexualitzant l’esport i fent una clara discriminació de gènere, ara aquesta mateixa situació s’ha donat en l’equip colombià de ciclisme femení.

Les ciclistes colombianes participants al Giro Internacional deToscana van haver d’exhibir uns maillots (per cert, diferents dels seus companys mascles) que les feia semblar mig despullades. Aquesta polèmica ha estat molt comentada a les xarxes i hi hagut una allau de crítiques, fins i tot de la UCI (Unió ciclista Internacional)

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar