Ameco 1

Compartir

Cinquena edició del festival internacional de cinema dirigit per dones

  

 

Sota el lema ‘El cinema transforma’, la iniciativa del festival visibilitza el treball de 50 directores del panorama nacional cinematogràfic.

Directed by Women Spain celebra la seva cinquena edició. Sota el lema “El cinema transforma” la trobada busca demostrar la capacitat transformadora de la creació audiovisual i visibilitzar el treball de les dones cineastes. Serà del 12 al 15 de setembre a Cineteca de Madrid. Encara que en aquesta cinquena edició, el festival continuarà la seva projecció a ciutats com Barcelona, València, Tenerife, A Coruña, Palma, Murcia, Sevilla, Valladolid i Málaga, entre altres.

 

 

 

 

Es tracta d’una gran oportunitat no només de descobrir el treball de 50 directores del panorama estatal cinematogràfic, sinó també d’escoltar la seva veu en els col·loquis posteriors que se celebren després de cada sessió. Quatre dies de programació ininterrompuda amb curtmetratges, pel·lícules i documentals on gaudir de tots els gèneres cinematogràfics (drama, comèdia, ciència-ficció, experimental, animació, documental, etc.). Trobades, tallers i pel·lícules de ficció amb dones professionals al capdavant de totes elles.

 

 

Ameco 2

 

En definitiva, “una trobada de cineastes i públic de cinema dirigit per dones, amb projeccions de curtmetratges i pel·lícules, debats, trobades amb el públic, tallers, documentals inèdits i un concert fi de festa que posa la nota de celebració a aquest moviment social internacional”.

Directed by Women Spain és un festival no competitiu. No hi ha categories. No hi ha seccions. No hi ha premis. La selecció de curtmetratges i pel·lícules de ficció que pertanyen a la programació final són triades del total de treballs rebuts a través de les plataformes d’inscripció online Filmfreeway i Festhome.

 

 

Ameco 3

 

Altres propostes feministes a Cineteca

A més del festival #DirectedbyWomenSpain pots trobar moltes més propostes feministes interessants en la programació de setembre de Cineteca.

Dins de la secció “Fora de focus”, es programa el documental “Seràs home”, de la directora Isabel de Ocampo. Sessions: 5, 18, 19 i 20 de setembre. Sinopsi: Un viatge a través de reflexions sobre la condició masculina, tractant de desmuntar totes aquelles creences, mites i prejudicis sobre la masculinitat tradicional que resulten nocives per als homes i per a la resta de la societat. Un viatge de la mà de cinc personatges que ens convidaran a reflexionar sobre la nostra pròpia educació i socialització.

Dins del tercer cicle “Documenta les lluites”, s’hi troba, entre altres, el reportatge “Feminazis. Una lluita subversiva per la igualtat”, de la directora Tirma Pérez. Sessió: 6 de setembre. Sinopsi: Feminazis és un reportatge sobre les hereves de les sufragistes que posaven bombes el segle XIX i de les radicals que cremaven sostenidors els anys 60. I és que hi ha un retornar al feminisme de guerrilla, a l’acció directa, a l’ús de la imatge per a viralitzar el missatge. I, sobretot, a una reivindicació simbòlica de la ira i de l’agressivitat de la dona segons un altre lema dels anys 60: “no som maques, estem enfadades”. Feminazis és una mirada al passat per a entendre alguns dels trets actuals de l’anomenada Quarta Ona feminista.

En la secció Documental del mes, hi ha “Womanhood”, de la directora Beryl Magoko. Sessió: 10 setembre. Sinopsi: Amb 10 anys, Beryl Magoko era una nena que creixia en un poble rural de Kenya i pensava que totes les nenes del món havien de ser “circumcidades” a través de la Mutilació Genital Femenina (MGF), com un simple ritual de pas de la infància a la vida adulta i, sobretot, d’acceptació dins de la seva comunitat. Ningú la va advertir del sofriment físic i emocional que això suposaria en un futur.

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar