Dissabte 24 febrer 2024

Dissabte 24 febrer 2024

Compartir

Cilla Benkö i Mònica Terribas debaten a #Futur sobre els mitjans de comunicació públics

Cilla Benkö i Mònica Terribas durant el debat

 

El quart debat del cicle #Futur organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, es va celebrar el passat 23 de gener al CaixaFòrum, on les dues ponents, moderades pel periodista Rafael de Ribot, van donar la seva visió sobre la situació actual dels mitjans de comunicació públics.

Periodistes col·legiats i col·legiades i estudiants de periodisme van omplir el passat 23 de gener la sala del CaixaFòrum per assistir al quart debat del Cicle #Futur que organitza el Col·legi de Periodistes de Catalunya. En aquest ocasió, les protagonistes van ser Cilla Benkö, Directora General de la Ràdio Pública Sueca, i Mònica Terribas, periodista de “El Matí de Catalunya Ràdio“. El debat, moderat pel periodista Rafael de Ribot, va girar al voltant de com afecta la crisi als mitjans de comunicació públics, sobretot en matèria de finançament i com afecta la seva estabilitat, pluralitat i independència a l’hora de desenvolupar la seva funció social.

Cilla Benkö va començar el debat recordant el tancament de la televisió pública grega i els problemes dels mitjans públics portuguesos, alhora que recordava el que representa tenir un mitjà de comunicació públic en una societat democràtica. En el context de crisi actual opina que “fer una feina de qualitat amb pocs recursos et fa establir i replantejar prioritats”. Tot i això, les diferències entre el seu país i el nostre són molt grans, ja que, per exemple, va afirmar que “a Suècia seria impossible fer una roda de premsa sense preguntes”.

Per la seva part, Mònica Terribas va remarcar la necessitat “d’afegir valor als serveis públics dels mitjans de comunicació”. En quant a la pluralitat dels mitjans de comunicació públics, va recordar l’oligopoli privat de mitjans de comunicació a Europa que influeixen d’una manera decisiva sobre la legislació. També va explicar que “la ingerència i pressió política, comercial i social la rep el periodista que, en definitva, és l’encarregat de saber administrar-la”. Preguntada per l’externalització dels serveis als mitjans de comunicació públics, va defensar com, aquests “no tenen per què erosionar mai l’equilibri del mercat en el que es competeix”. Per últim, va reclamar un major “fairplay” entre els mitjans de comunicació.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona. Girona. Vigo: Presentacions de Canon y subversión

    L’acte de Barcelona comptarà amb la intervenció de l’escriptora i acadèmica electa de...

Homenatge com a ofrena pel “Dia de les Mortes”

Amb motiu de la celebració d’una de les tradicions més emblemàtiques de la cultura popular...

Què tenen a veure la salut i les qüestions de gènere? I Seminari Gènere i Salut

  > Organitza: Fundació Sida i Societat, La Independent, amb la col·laboració del Col·lègi de...