Diumenge 26 maig 2024

Diumenge 26 maig 2024

Compartir

Catalunya: Un any de la mort de Montserrat Minobis i Puntonet, activista i periodista feminista / La Independent / Notícies gènere

Ja fa un any de la mort de la nostra companya, amiga i mestra en l’aprenentatge del periodisme amb visió de gènere, del periodisme feminista al nostre país. 

Per a Montserrat Minobis la lluita feminista no ténia aturador i ho expressava i celebrava d’aquesta manera uns pocs mesos abans de morir: “La lluita no s’ha aturat. I ha agafat embramzida planetària. La lluita feminista, la lluita de les dones ja no la para ningú”.

Aquest 11 de maig ha fet un any de la seva mort. Va merèixer el reconeixement de la seva trajectòria, tots els premis rebuts i encara més.

Primera degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la seva immensa tasca impulsora de la igualtat de gènere als mitjans de comunicació, no només li reconeixem i agraim les diverses organitzacions de dones periodistes, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), la Xarxa Europea de Dones Periodistes,  la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XIDPICCAT) i la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG) i GAMAG-Europe, sinó totes aquelles i aquells periodistes que treballen  per un periodisme més solidari, més democràtic, en definitiva pel periodisme feminista. 

Fou també una de les periodistes fundadores de La Independent, agència de notícies amb visió de gènere de Catalunya, representant-la com a Presidenta. Avui, des d’aquestes pàgines que tan apreciaves només podem dir, que no defallim, que tenim la consciencia que: “L’ofici de periodista no el pots deixar mai: l’estimes!”, com tant bé tu ho deies. I, també citant-te, que sempre: “Et portem en la motxila dels bons records”. 

Montse Minobis 8M 2019

Montserrat Minobis en l’acte de les periodistes el 8M de 2019 (Foto: Lídia Vilalta)

Articles en record de Montserrat Minobis i Puntonet a La Independent:

Ha mort la periodista Montserrat Minobis

Continuem. Al setembre ens retrobem

Acte en record de Montserrat Minobis i Puntonet

“L’ofici de periodista no el pots deixar mai: l’estimes!”

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Debat sobre Revolucions arabs: visibilitat de les dones en els moviments social pel CTD de Barcelona

Desmentint tòpics en les recents revolucions hem pogut veure a moltes dones amb vel o...

Granollers: 1er de maig. “El món laboral i les dones”

L 8217 Ajuntament de Granollers des del Centre d 8217 Informació i Recursos per a...

‘Global Cities’ (i 2) Resistències, alternatives i nous paradigmes urbans

El 27 i 28 de setembre el Barcelona Centre for International Affairs CIDOB va...