lobservatori-quinafeinada

Compartir

Catalunya: Quina feinada!, espai pel debat de la (in)visibilitat del treball de les dones / La Independent / Notícies génere

Amb el nom “Quina feinada! La (in)visibilitat del treball femení als mitjans de comunicació”, els diferents municipis que formen part de l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació van realitzar una exposición on s’han agrupat algunes de les experiències de dones que posen el focus en la disfunció amb què viuen la seva experiència en l’àmbit del treball i la negació comunicativa generalitzada.

 

 

És un projecte de l’any 2018 que ha tingut com a objectiu obrir el debat sobre l’escletxa que es detecta entre la realitat del treball de les dones i la seva invisibilitat en el relat històric i comunicacional. El resultat, fruit de dos tallers presencials que van ser enregistrats, ha estat recollit en un material expositiu de set apartats que es troba al Centre de Documentació de Ca la Dona.

Aquesta disfunció no és, d’altra banda, patrimoni exclusiu dels mitjans, diu l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació, “sobre l’activitat del treball femení hi ha hagut en general poca atenció tant per part de la iniciativa privada com de l’oficial. Costa trobar imatges als arxius familiars i també als arxius generalistes i dels mitjans de comunicación”.

L‘Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació, afegeix que per oferir eines per fer front a aquesta invisibilitat han construït un espai destinat a rescatar diferents documents que pensen rellevants per subvertir els a prioris que els mitjans han construït sobre les relacions entre les dones i el treball.

 

Més informació:

Quina feinada!

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

També et pot interessar