Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Compartir

Catalunya: la Consellera Vergés impulsarà la perspectiva de gènere en les polítiques de salut / La Independent / Notícies gènere

Un dels eixos que es potenciaran en aquesta nova legislatura serà intensificar la inclusió de la perspectiva de gènere en les polítiques de salut.

 

 
Així ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, en el seu primer acte públic al capdavant del Departament a inicis del mes, durant la visita a la Unitat d’Atenció Integral a les Agressions Sexuals de l’Hospital Clínic.
 
La consellera s’ha compromés en la potenciació de la vessant de gènere en les actuacions que es volen prioritzar en aquest mandat. En aquest sentit, per donar un impuls definitiu a la igualtat de gènere en salut, es vol aprofundir en el coneixement de les desigualtats per abordar-les, garantir que s’incorporin a l’hora de planificar les estratègies i serveis de salut i analitzar l’entorn laboral dels i de les professionals de la salut per identificar desigualtats.
 
Alba Vergés ha posat en valor “l’acompanyament” amb què es tracta a les persones usuàries de l’unitat del Clínic, per part de professionals de diverses disciplines –psicologia, ginecologia, treball social-, amb l’objectiu de “recuperar a la víctima d’una agressió sexual sense que mai sigui revictimitzada en aquest procés”.
 
Ha reconegut la tasca de les infermeres en detectar, fa anys, la necessitat d’aquest servei, que ara compta amb personal format que pot ajudar professionals d’altres hospitals o centres de primària a tenir aquesta visió centrada en la víctima. A més, segons la Consellera, el bon funcionament d’aquesta unitat farà estudiar la extensió d’iniciatives similars a altres punts del territori.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

De qui és l’úter d’una dona?

  Una vegada, un conegut columnista de premsa (conegut sobre tot per les seves idees...

El capítol Europa Nord Amèrica de GAMAG es reuneix per primera vegada a Brussel·les

Els pròxims dies 28 i 29 de juny, un grup d’integrants del capítol Europa-Amèrica del...

25 anys de TAMAIA viure sense violència

OPINIÓ Fa 25 anys unes quantes dones il·lusionades, conscienciades i amb ganes de treballar, vam...