Teresa Jordà

Compartir

Catalunya: jornada tècnica en línia per commemorar el Dia Internacional de la Dona Rural / La Independent / Notícies gènere

Teresa Jordà, en la cloenda de la jornada, ha afirmat: “El futur d’un medi rural sostenible i en igualtat passa per la creació de més oportunitats per a les dones i també per la millora de la seva situació laboral, fomentant la seva participació en la presa de decisions, tant econòmiques com polítiques i socials”.

 

 

Foto web gencat.cat

El Departament d’Agricultura, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, ha organitzat aquesta jornada per retre homenatge a les professionals del medi rural.  “Destaca la rellevància que pren el paper de les dones: formen part de la nova generació de persones que es posen al capdavant de les explotacions agràries familiars amb actituds i aptituds empresarials innovadores i molt orientades als nous mercats emergents”, ha sostingut la titular d’Agricultura, que també ha recordat que el Consell Assessor de les Dones del Món Rural i Marítim és un organisme amb representació del sector a través del qual les dones participen en el disseny de les polítiques agràries i en l’anàlisi de les iniciatives del Departament relacionades amb la incorporació de la dimensió de gènere en el món rural i marítim”.

 

 

La jornada, en la qual també hi ha participat la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez, ha consistit en la presentació d’iniciatives innovadores sorgides com a resposta a noves necessitats derivades de la pandèmia.

L’ICD i el Departament han posat en marxa una campanya de sensibilització per incidir sobre la importància dels coneixements i les experiències de les dones al món rural per a la cohesió social i el desenvolupament sostenible en aquest àmbit. També fa referència a les polítiques rurals i de dones dutes a terme per la Generalitat per: millorar la seva qualitat de vida al món rural i marítim; fomentar la seva emprenedoria, lideratge i participació en espais públics i de presa de decisions; potenciar la transmissió dels sabers tradicionals de les dones rurals i reconèixer i fer visible la seva contribució al manteniment de les explotacions familiars.

Segons dades del 2019, a Catalunya les dones eren titulars del 31% de les 43.000 explotacions agrícoles propietat de persones físiques.

 

 

Dona rural

 

 

Entre les experiències exposades hi hagué els testimonis de 8 participants al pla pilot de mentoratge professional del Programa de dones del món rural i marítim, que consisteix a oferir el suport d’una mentora amb àmplia trajectòria al sector a una dona emprenedora que vol iniciar la seva activitat professional. També hi hagué vídeos de l’Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya i la taula d’experiències “Adaptació, innovació i agilitat, claus per connectar amb les persones consumidores”.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar