Dimecres 29 maig 2024

Dimecres 29 maig 2024

Compartir

Catalunya: Jornada internacional de la dona rural i marítima / La Independent / Notícies génere

Agricultura celebra el dia internacional de la dona rural i marítima amb una jornada per conèixer la visió de gènere de les institucions europees.

La Jornada forma part del conjunt d’activitats i actes que s’han preparat per part de la Generalitat de Catalunya amb motiu del Dia Internacional de la Dona Rural 2015 i ha estat el marc d’una celebració institucional.

 

 

 

 

La directora general de Desenvolupament Rural, Esther Peña, i la directora general de Pesca i Afers Marítims, Angela Seira, han pronunciat una conferència sobre la visió de gènere en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya i de Pesca per al període 2014-2020.

Les directores generals van explicar que l’empresariat femení en el sector agroalimentari ha incrementat significativament en els últims anys, fent que poc a poc es vagi reconeixent el seu estatus.

També s’ha destacat que les dones estan contribuint plenament a fer que el sector sigui més dinàmic, més competitiu i més innovador, situat a l’avantguarda de la reactivació econòmica que despunta.

S’ha constatat que molts indicadors demostren que les dones estan contribuint també al desenvolupament del sector pesquer i marítim, incidint plenament en una activitat econòmica que vetlla pel manteniment de la biodiversitat de la Mediterrània aplicant criteris de sostenibilitat ambiental, econòmica i social.

D’altra banda, s’ha fet referència al fet que des del 2013 el DARP disposa del Programa de Dones del Món Rural i Marítim fruit del mandat parlamentari de les Resolucions 671 / VIII i 739 / X del Parlament de Catalunya sobre el món agrari, que van ser aprovades per unanimitat de tots els grups parlamentaris del moment.

Aquest Programa recull més de 50 actuacions anuals, moltes d’elles de visibilització de la tasca de la dona i de coneixement de la realitat d’aquests sectors des d’un punt de vista de gènere a Catalunya.

Presidint la Jornada van ser-hi presents el secretari general del DARP, Josep Maria Elorduy, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell.

El secretari general del Departament  d’ Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Josep Maria Elorduy, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, han presidit una Jornada Tècnica, prevista en el Pla Anual de Transferència Tecnològica del DARP, centrada en la visió de gènere de la política agrària i pesquera de la Unió Europea en l’horitzó del 2020.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El concepte de la justícia de Nussbaum

“Nussbaum aposta per una concepció de la justícia que, sense exigir una igualtat en facultats,...

Argentina: Actividades en torno al 8

ARTEMISA noticias 2.3.2011 Las actividades en conmemoración del Día Internacional de la Mujer se multiplican...

UE – Catalunya: Forward, nova metodologia per a la inclusió social / La Independent / Notícies gènere

La Fundació Surt, va presentar el passat dimarts dia 19, els resultats d’un projecte...