Dimarts 25 juny 2024

Dimarts 25 juny 2024

Compartir

Catalunya: Isabel Muntané, premi Aspasia 2019 / La Independent / Notícies gènere

La periodista Isabel Muntané ha estat guardonada amb el Premi Aspasia 2019 que atorga l’Associació de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social, per la seva defensa de l’equitat de gènere.

 

 

  

El lliurament del premi va tenir lloc el passat dijous 3 d’octubre, a la Sala Rosa Vallespí del CCD Francesca Bonnemaison. Un acte on hi van tenir més pes els valors emotius que els institucionals. Modesta, tímida i emocionada, Isabel Muntané va tenir paraules d’agraïment per les companyes de professió, les amistats i, especialment, per les seves filles, les quals, va dir, “li han ensenyat molt sobre feminisme”.

 

Isabel munt2Isabel 3

 

La trajectòria professional i activista de Isabel Muntané en favor de les dones és de gran recorregut: membra destacada de la campanya “On són les dones”, codirectora del Màster de Gènere i Comunicació de l’UAB —únic a l’estat espanyol— o promotora d’Almena Cooperativa on ha desenvolupat innovadors projectes, com la Xarxa Associativa de Comunicació Feminista, són algunes de les seves valuoses tasques a la recerca del seu somni: “aconseguir un món més just i igualitari”.

 

 

Isabel 4isabel munt 5

 

 

El jurat va atorgar una menció especial a Mireia Fontanet Viladot, coordinadora de polítiques d’igualtat, joventut, sanitat, immigració i persones grans a l’Ajuntament de Tàrrega, pel seu treball amb les dones del món rural i els col·lectius LGBTIQ. I Així mateix, va fer un reconeixement a l’activista feminista i antifeixista Neus Català, recentment desapareguda.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Plataforma digital “Conselleres i Directives”

Les dones tenen competències directives que el curriculum clàsic oculta Les primeres 100 dones...

Rol educatiu de l’entrenament esportiu i educació emocional de joves esportistes

La Diputació de Barcelona ha posat en marxa el programa “L’entrenador, referent afectiu i...

merce-otero-perfil

Una domus és una casa i una casa és un poema

 OPINIÓ Ja sabem que a l’origen de la literatura hi ha la poesia i, malgrat...