Dimarts 23 abril 2024

Dimarts 23 abril 2024

Compartir

Catalunya: Els premis “Bitbot Challenge 2020” potencien les vocacions tecnològiques entre les noies a través del lleure / La Independent / Notícies gènere

El Departament de Polítiques Digitals, amb la col·laboració de la Fundació i2cat, ha celebrat la primera edició d’aquests premis que s’emmarquen dins el programa DonaTIC i que són un reconèixement als casals d’estiu tecnològics amb especial atenció a la presència de les nenes i noies entre 8 i 14 anys. 

 

 

 Foto web govern.cat

 

Tot i ser la primera edició i en ple estat d’alarma, ha tingut una bona participació amb més de 25 projectes de casals presentats, 17 dels quals han passat la primera fase, d’aquests, 15 són els que s’han portat a terme, i finalment, tres n’han sortit guanyadors. 

A aquests premis s’hi han destinat gairebé 30.500 euros. Dels 17 projectes de casals que van ser seleccionats per la primera fase, 15 han estat premiats amb 1.500 euros per portar-los a terme. Un primer pagament de 750 euros a l’inici del projecte de casal, per posar-lo en marxa, i la resta una vegada entregada una memòria justificativa que acreditava el desenvolupament de les activitats proposades. En una segona fase (un cop lliurades i valorades les memòries) les tres millors propostes han estat reconegudes amb un primer premi de 4.000 euros, un segon de 2.500 euros i un tercer de 1.500 euros.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, en l’obertura de l’acte de lliurament,  va valorar la presència de dones en ell sector tecnològic i encoratjà a que n’hi hagi més que ocupin llocs de lideratge.

El “Bitbot Challenge 2020” ha tingut com a temàtiques principals de les activitats fetes entre l’1 de juliol i el 14 de setembre: la programació o robòtica educativa, la fabricació digital, la ciberseguretat i el ciberactivisme digital. 

El primer premi del “Bitbot Challenge 2020″ és pel projecte d'”Automatització del reg amb micro:bit”, de RobotSitges, que ha aconseguit tenir un públic 100% femení.

El segon premi és pel projecte “Campus Tecnològic Tria”, de la Fundació Comtal de Barcelona, que destaca per la seva modalitat no presencial completament, amb places per a col·lectius vulnerables i amb un 83% de participació de nenes.

Finalment, el tercer premi és pel projecte “Any 2230. Programa Interestelar Artemis”, de RobotElBaix de Sant Feliu de Llobregat. Han treballat aspectes de l’ enginyeria digital: electrònica, vol de drons, programació i robòtica…(petits reptes que es pot trobar la tripulació d’una nau espacial). S’ha reservat un 40% de les places a col·lectius vulnerables.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cubelles: 16è Concurs de Contes Víctor Alari

Aquest 30 de març ha acabat el plaç de presentació d’obres al premi literari Víctor...

RIPVG y RNP-México: Investigar, juzgar y sancionar la violencia contra periodistas en México

      La Red Internacional de Periodistas con Visión de Género (RIPVG), la Red...

Barcelona: CONFERÈNCIA Angélica Liddell: Shakespeare des d’una perspectiva de gènere / La Independent / Notícies gènere

  Remedios Perni (Universidad de Murcia), investigadora visitant al Centre Dona i Literatura, és especialista...