Josep Bargalló

Compartir

Catalunya: El Govern vol afavorir l’equitat de gènere a la formació professional / La Independent / Notícies gènere

El conseller d’Educació Josep Bargalló ho ha manifestat avui, 28 d’octubre al Parlament i ha explicat les mesures positives que el Departament posa en marxa per revertir el biaix de gènere en determinades branques de la FP.

 

El Conseller d’Educació, Josep Bargalló, al Parlament. Foto  @gen.cat

 


D’acord amb les dades amb les quals treballa el Departament hi ha estudis amb una molt elevada subrepresentació de gènere en els cicles relacionats amb l’FP industrial, sobretot en Electricitat i Electrònica, d’Energia i Aigua, i en Fabricació mecànica i d’Instal·lació i Manteniment. També s’observa que en el curs 2017-2018 la mitjana de dones matriculades en aquests cicles és només del 3%, éssent la seva mitjana més baixa que la mitjana masculina en els cicles on hi ha més presència de dones, on és el 7%”.

El Conseller ha afirmat: “hem promogut la matriculació de dones en cicles industrials amb la bonificació del 50% del preu públics de matrícula. És la primera vegada que es fa una mesura com aquesta al govern, perquè volem que esdevingui referent pels més joves també en matèria de coeducació” i ha afegit “aquests cicles formatius industrials ofereixen qualificacions on hi ha mancances en el món laboral i, a més, es tracta de sectors que ofereixen sous més elevats”.

Per acabar, Josep Bargalló ha informat que també hi haurà mesures similars en els graus on hi ha més presència femenina, com les cures: “perquè la cura no és només de les dones, sinó que és responsabilitat de tothom”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar