Dijous 08 juny 2023

Dijous 08 juny 2023

Compartir

Catalunya: El Govern aprova pressupost contra la pobresa i l’exclusió social / La Independent / Notícies gènere

En la seva lluita contra la pobresa i la promoció de la inclusió social, el govern va destinar 1066 millos d’euros per al 2015-2016, amb un Pla que mostra el seu compromís per reduir les dificultats que pateixen moltes ciutadanes i ciutadans a Catalunya.

 

 

 

 

 Segons comenta la vicepresidenta del Govern, Neus Munté: “no hem deixat de lluitar contra la pobresa ni d’incrementar les partides pressupostàries destinades a la lluita contra l’exclusió social”

D’altra banda, el Departament de Benestar Social i familiar i l’institut d’Estadística de Catalunya van fer públics els resultats d’un estudi que mostra els indicadors territorials del risc de pobresa i exclusió social en el territorio

L’objectiu principal és el de disposar d’informació aproximada en la distribució territorial del risc de pobresa i d’exclusió social, partint d’indicadors considerats significatius després d’una anàlisi en què es van classificar quatre grups temàtics: renda, mercat de treball, protecció social i demografía

El document recull un total de 165 actuacions, entre mesures immediates, per fer front a situacions urgents, a llarg i mitjà termini, per afrontar situacions de pobresa estructural, també pretén ser un instrument en la planificació i avaluació de polítiques socials.

Els resultats es presenten desagregats per comarques i per Àrees Bàsiques de Serveis Socials, que és la unitat territorial organitzada en base al municipi que constitueix la unitat elemental d’atenció social als efectes de la prestació dels serveis socials bàsics.

El Pla s’articula en 5 eixos d’actuació (un prioritari i quatre generals). Com a eix prioritari situa la lluita contra la pobresa i l’exclusió social en la infància i l’adolescència. I, com a eixos generals, la cobertura de les necessitats bàsiques; l’ocupació; l’habitatge, i l’àmbit relacional i comunitari. A banda d’aquestes actuacions, el Pla incorpora les mesures aprovades en el Ple de la Pobresa i altres mesures que s’han tractat al Parlament de Catalunya.

D’Altra banda, el Departament de Benestar Social i familiar i l’institut d’Estadística de Catalunya van fer públics els Resultats d’un estudi que mostra els indicadors territorials del risc de pobresa i exclusió social en el territori.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Juanjo Compairé

El Calderón com a símptoma

Olga Sacharoff, pintura, poesia, emancipació

Barcelona: CONFERÈNCIA Primaveres arendtianes: Claudia Hilb / La Independent / Notícies gènere