Diumenge 02 abril 2023

Diumenge 02 abril 2023

Logo feminisme 2

Compartir

Catalunya: Denuncien les violències contra les dones a través de les xarxes socials / La Independent / Notícies gènere

 

Aquest darrer any han mort 57 dones a l’Estat espanyol, segons fonts de organitzacions de dones (i segurament més no contabilitzades) i 48 segons les dades oficials

Noves violències contra les dones a través de les xarxes socials

Diverses organitzacions de dones pertanyents a la  Plataforma unitària contra les violències de gènere denuncien els actes continuats de violència explícita contra les dones que s’estant realitzat a l’ampar de l’anonimat de les TICs. Per a la Plataforma. “Aquest tipus de manifestacions d’odi explícit contra les dones, de sadisme, de normalització i fins i tot banalització de la violència contra les dones, no poden quedar impunes”.

Les xarxes socials són un altre element de risc a nivell social, ja que poden promoure el control, l’assetjament, i l’enaltiment de la violència d’una manera anònima.

Per explicar el seu posicionament –TAMAIA Viure sense violència, la Plataforma unitària contra les violències de gènere, Safareig i el grup d’investigació Antígona-UAB- convoquen una Roda de Premsa, el dia 10 de gener a les 10h davant dels jutjats de la Ciutat de la Justícia,  per denunciar “aquest perfil i exigir que les institucions i autoritats pertinents es responsabilitzin en la presa de mesures en relació a aquests actes però també en relació als actors que de forma concreta els cometen”.

Aquestes organitzacions consideren  que el rebuig als actes de violència citats no pot només provenir dels grups de dones que treballen aquesta lacra social de la violència masclista amb les seves dramàtiques conseqüències de la violència masclista, sinó que cal que s’hi incorporin ciutadanes i ciutadans per “denunciar diàriament aquests tipus d’actes que perpetuen la violència vers les dones”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

També et pot interessar