Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Compartir

Catalunya: Arrenca l’Any Maria Aurèlia Capmany als 100 anys del seu naixement / La Independent / Notícies gènere

El Govern de la Generalitat ha aprovat celebrar el centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany com a commemoració oficial de l’any 2018, coincidint amb el cent cinquantenari del naixement del seu pare, el folklorista Aureli Capmany. Ambdues celebracions configuren l’Any Capmany tot i que, des de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) conjuntament amb l’Associació d’Amics i Amigues de Maria Aurèlia Capmany i amb la col·laboració del departament d’Ensenyament, s’impulsa el centenari de Maria Aurèlia en solitari per la seva importància com a escriptora.

 

 

La secretària general del departament de Cultura, Maria Dolors Portús; la comissària de l’Any Maria Aurèlia Capmany, Marta Nadal; i la neboda i secretària de l’Associació d’Amics i Amigues de Maria Aurèlia Capmany, Anna Capmany, han presentat aquesta setmana en roda de premsa els principals eixos i objectius de la celebració.

Marta Nadal ha definit Maria Aurèlia com a “paraula” i ha dit que “compartia amb Mercè Rodoreda la vivència del carrer”. Segons Nadal, “a Maria Aurèlia Capmany la coneix tothom però pocs l’han llegit” i, ha afegit que “aquest any ens ha de permetre potenciar la seva dimensió com a escriptora”. “No pot ser que a la universitat se segueixi menystenint la figura de Maria Aurèlia Capmany que hauria de ser estudiada des de la vessant filològica però també filosòfica”, ha afirmat i ha assegurat que “era una dona incòmoda, transgressora i aquest any ens hauria de permetre mirar amb tendresa el personatge fascinant i inabastable que va ser”.

Anna Capmany ha parlat en nom de la família i de l’Associació i ha agraït el paper de la Institució de les Lletres Catalanes en l’impuls de la celebració del centenari.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Buena

Temps de normalitzacions perverses

     OPINIÓ La paraula “blanquejar” no m’agrada perquè en massa ocasions amaga sentits perversos....

Ones violetes que mouen Marees

       El tren versió Les clickes. Obra d’Àngels Pujol   A  més a...

#UniversidadSinCensura

      Con motivo del Día Internacional de la No Violencia contra las Trabajadores...