Divendres 22 setembre 2023

Divendres 22 setembre 2023

Compartir

Catalunya: Aplicades tres sancions administratives per a casos d’LGBTIfobia el 2017 / La Independent / Notícies gènere

El Departament Treball, Afers Socials i Famílies ha instruït 63 denúncies des de l’aprovació de la Llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i durant el 2017 ha aplicat 3 sancions administratives, que corresponen concretament a dues advertències i una multa. Amb aquestes actuacions, ja són 5 les sancions interposades pel Departament els últims dos anys per aquest tipus de fets.

 

L’objectiu és garantir el dret a la igualtat i a la no-discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere, i per assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en llibertat.

Es tracta de sancions administratives que penalitzen actituds que provoquen desigualtat i discriminació a partir de conductes il·lícites com ara la negació del dret d’admissió, simbologia lgtbifoba, violència verbal, expressions vexatòries, actes que comportin aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit, entre altres, i que no concorren en l’àmbit penal.

Les 3 sancions que s’apliquen ara tenen com a novetat que es tracta de discriminacions que han tingut lloc al carrer o bé a les xarxes socials, fet que constata que la població LGBTI cada cop és més conscient dels seus drets i fa el pas de denunciar.

Des de l’aprovació de la Llei, la Direcció General d’Igualtat ha instruït 63 queixes i denúncies. D’aquestes, 23 han seguit la via penal i 5 més s’han derivat a l’àmbit laboral. Les 33 restants han seguit un procés administratiu que permet al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies estudiar els fets i aplicar el règim de sancions i infraccions que recull la Llei.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Os d’Or de la Berlinale 2022 per la cineasta catalana Carla Simón / La Independent / Notícies gènere

Carla Simón i Pipó (Barcelona, 1986) és una guionista i directora de cinema catalana. Amb...

F. Cipriano García – CCOO Catalunya i Àrea de Cultura CCOO Catalunya: Conversa amb Lucía Etxebarría

En el marc dels actes del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona treballadora, ...

Tractar bé la gent gran

L’any passat es va batejar com l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat...